Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă spune că la finalul săptămânii vor fi anunţaţi candidaţii selectaţi pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat pentru autostrada Ploieş

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a spus, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că la finalul săptămânii vor fi anunţaţi candidaţii selectaţi în perspectiva atribuirii contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov. Valoarea estimativă a contractului este de 1,36 miliarde de euro.

"La finalul acestei săptămâni, vor fi anunţaţi candidaţii selectaţi în perspectiva atribuirii contractului de parteneriat public-privat pentru construirea autostrăzii Ploieşti-Comarnic-Braşov, urmând să depună ofertele tehnice şi financiare", a spus premierul, la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit lui Dăncilă, cinci investitori, reprezentând asocieri ale celor mai reprezentative firme internaţionale din construcţii şi-au arătat interesul şi au depus oferte pentru realizarea acestui proiect de infrastructură în parteneriat cu statul, conform News.ro.

Ea a spus că valoarea estimativă a contractului este de 1,36 miliarde de euro.

Dăncilă a mai spus că se fac demersuri pentru al doilea proiect care se doreşte a fi realizat în parteneriat public-privat, clinica multifuncţională "Dr. Calistrat Grozovici".

Citește și: ALERTĂ Pedeapsa Alinei Bica, SUSPENDATĂ - Fosta șefă a DIICOT va fi eliberată

Acest proiect, împreună cu documentaţia de atribuire vor fi accesibile investitorilor după publicarea în jurnalul oficial al UE.

De asemenea, Comisia naţională de strategie şi prognoză a pregătit încă 9 proiecte în parteneriat public-privat.

"Sunt finalizate studiile de fundamentare pentru autostrada Târgu Neamţ-Iaşi şi pentru amenajarea râurilor Argeş şi Dâmboviţa pentru navigaţie, proiecte deja puse în consultare publică şi pe care urmează să le discutăm într-o şedinţă anterioară (sic!)", a afirmat Dăncilă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.