Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dăncilă confirmă dezvăluirile lui Toader: 'Îmi amintesc perfect. Dragnea şi Tăriceanu au cerut amnistie şi graţiere'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Viorica Dăncilă Liviu Dragnea dăncilă dragnea dragnea dăncilă

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a confirmat marți întâlnirea restrânsă în care i s-a cerut fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, să modifice legislația penală prin Ordonanță de Urgență.

”Da, a avut loc acea întâlnire în patru, la sediul PSD din Băneasa. Au fost prezenţi Dragnea, Tăriceanu, Tudorel Toader şi eu, în calitate de premier. Îmi amintesc perfect că domnului Tudorel Toder i s-a solicitat amnistie şi graţiere. Domnul Dragnea şi Tăriceanu au susţinut varianta ordonanţei de urgenţă privind amnistia şi graţierea. A fost o discuţie foarte aplicată, în termeni juridici, între domnii Dragnea, Tăriceanu şi Tudorel Toader. Eu mai mult am ascultat. Fiind premier, nu puteam să iau o decizie fără un act venit din partea Ministerulul de Justiţie. Trebuia să am un act normativ şi nu l-am avut”, a declarat Viorica Dăncilă pentru Adevărul.

Tudorel Toader, fost ministru al Justitiei, a declarat că i s-a cerut insistent să dea OUG pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

„Mi s-a cerut insistent, de foarte multe ori, odata am avut o intrevedere de patru ore si jumatate la varful varfului, eram patru din tara asta, era si doamna prim-ministru (Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu, Viorica Dancila – n.red.). Mi se cerea sa promovez ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Penal/Procedura penala, cu ce ramasese de la CCR. Si, eu atunci… patru ore jumate. Era chiar o zi in care eu veneam din strainatate. Eram intr-un soi de oboseala, oboseala aia care uneori te intareste. Patru ore am discutat. Argumentul meu a fost: care este urgenta ca sa modifici Codul Penal prin procedura de urgenta, sa reduci termenul de prescriptie a raspunderii penale? Ati inceput in Parlament, finalizati in Parlament, nu la Guvern. Sigur, eu stiam ca in acel moment mi-am semnat plecarea din guvern, dar ea era inevitabila”, a spus Toader.

Citește și: De ce a răbufnit Marcel Ciolacu la Antena 3 .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.