Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca a arestat trei femei ce se raliaseră organizaţiei jihadiste Stat Islamic şi pe care le-a repatriat de curând împreună cu cei 14 copii ai lor

rfi.fr
burca islam

Danemarca a anunţat joi că a arestat trei femei ce se raliaseră organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) şi pe care le-a repatriat de curând împreună cu cei 14 copii ai lor în timpul unei operaţiuni de anvergură întreprinsă din nordul Siriei împreună cu Germania, prima operaţiune de acest fel pentru ţara scandinavă, informează AFP, citat de agerpres.

Cele trei mame de naţionalitate daneză şi cei 14 copii ai lor, evacuaţi miercuri din tabăra din Roj (nord-estul Siriei) au ajuns în noaptea de miercuri spre joi pe micul aeroport din Karup, în vestul Danemarcei, potrivit unui comunicat al serviciilor sociale.

Imediat la sosire cele trei mame au fost arestate de poliţie. Ele sunt anchetate pentru "promovare de activităţi teroriste", precum şi pentru "intrare şi locuire într-o zonă de conflict", au precizat autorităţile daneze.

Multă vreme reticentă la orice formă de repatriere, Copenhaga a anunţat la mijlocul lunii mai că intenţionează să repatrieze din Siria 19 copii danezi ai unor părinţi jihadişti, din cauza condiţiilor inumane din taberele de detenţie.

Danemarca intenţionează de asemenea să repatrieze cinci copii născuţi din părinţi danezi şi care se află în continuare în Siria, însă cele trei mame ale acestor copii, care au fost decăzute din cetăţenia lor daneză şi nu sunt vizate de o repatriere, nu şi-au dat acordul.

În cursul aceleiaşi operaţiuni, întreprinsă cu sprijinul logistic al armatei americane, Germania a repatriat din Siria 8 femei şi 23 de copii, a anunţat Berlinul în timpul acestei nopţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.