Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca ar putea prelungi controalele la frontiere peste termenul indicat de Bruxelles

danemarca

Guvernul danez a indicat marţi că va ignora directiva Uniunii Europene de a elimina controalele temporare la frontiere în termen de şase luni dacă blocul comunitar nu îşi va securiza 'în mod miraculos' graniţele externe împotriva migraţiei ilegale în acest interval, transmite Reuters. Premierul danez Lars Lokke Rasmussen a declarat marţi, într-o intervenţie în parlament, că afluxul de migranţi şi refugiaţi spre Italia şi, mai departe, spre Europa, 'este încă mult prea ridicat'.

'Vom continua controalele la frontiere până când UE găseşte în mod miraculos căi de a recâştiga controlul asupra frontierelor sale externe, iar Italia stopează afluxul de refugiaţi spre teritoriul său şi mai departe, spre Europa', a mai spus premierul danez.

La începutul acestei luni, Comisia Europeană a aprobat prelungirea cu cel mult şase luni a controalelor la graniţa germano-austriacă, la frontierele Austriei cu Slovenia şi Ungaria, precum şi la cele ale Danemarcei, Suediei şi Norvegiei, această din urmă membră a zonei Schengen, dar nu şi a blocului comunitar.

Guvernul suedez a anunţat că va renunţa la verificarea documentelor de identitate ale persoanelor care călătoresc din Danemarca, compensându-le prin alte măsuri, mai ales prin instalarea de camere de supraveghere şi verificarea cu raze X a vehiculelor care traversează graniţa, conform Agerpres. La rândul său, Germania a declarat că, în pofida reducerii migraţiei prin Grecia şi Balcanii de Vest, are nevoie de controale la frontiere pentru a combate ameninţarea islamistă în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.