Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca cere Tunisiei să primească 27 de migranți salvați de pe Mdeiterana

Agerpres
migranti canalul manecii

Guvernul danez a insistat joi ca Tunisia să-i primească pe cei 27 de migranţi salvaţi în urmă cu cinci săptămâni din apele Mediteranei de cargoul Maersk Etienne sub pavilion danez, pe care niciun port nu vrea să-l lase să acosteze, informează AFP potrivit Agerpres.

"Analiza guvernului danez este aceea că Tunisia ar trebui să-şi onoreze responsabilităţile şi să primească cele 27 de persoane", susţine Ministerul pentru Imigraţie şi Integrare danez într-o declaraţie scrisă. Această analiză "se bazează în special pe faptul că destinaţia prevăzută a navei era Tunisia şi că migranţii au fost salvaţi în apropiere de Tunisia", continuă ministerul danez.

După ce a salvat migranţii, printre care o femeie însărcinată şi un copil, răspunzând unui apel al autorităţilor malteze, cargoul nu a primit autorizaţia să acosteze.

"Blocat (cargoul) pe mare 35 de zile şi aceasta continuă. Echipajul şi persoanele pe care el le-a salvat trebuie acum să fie salvate din acest impas. Când îşi vor asuma responsabilităţile autorităţile abilitate?", şi-a exprimat indignarea miercuri, pe Twitter, transportatorul Maersk Tankers, căruia îi aparţine nava.

Duminică, trei dintre persoanele salvate au sărit peste bord, înainte de a fi în final scoase de echipaj şi urcate din nou pe navă.

Aceşti migranţi "trebuie să poată debarca imediat", au cerut la unison săptămâna trecută Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), Organizaţia Internaţională pentru Migraţie, dar şi Camera Internaţională a Marinei Comerciale (ICS).

Premierul maltez, Robert Abela, a declarat în urmă cu patru zile că situaţia de la bordul navei Maersk Etienne "nu este responsabilitatea" autorităţilor din La Valletta, dat fiind că nava este sub pavilion danez.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.