Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca finalizează recuperarea obiectului nedefinit găsit lângă conducta Nord Stream 2

protothema.gr
obiect nord stream

Obiectul care a fost găsit în apropierea conductei Nord Stream 2 săptămâna trecută a fost recuperat, a confirmat Agenția Daneză pentru Energie. Salvarea, care a fost efectuată la o adâncime a apei de 73 de metri, a fost finalizată pe 28 martie. Potrivit Apărării Daneze, investigațiile indică faptul că obiectul este o geamandură de fum maritimă goală, care este folosită pentru marcarea vizuală și nu prezintă un risc pentru siguranță, informează offshore-energy.biz.

La salvare a fost prezent un reprezentant de la Nord Stream 2 AG, proprietarul conductei.

Sistemul de conducte duble Nord Stream merge de la Vyborg, Rusia, până la Lubmin, lângă Greifswald, Germania. Ruta traversează zonele economice exclusive (ZEE) din Rusia, Finlanda, Suedia, Danemarca și Germania, precum și apele teritoriale ale Rusiei, Danemarcei și Germaniei.

Context

Patru scurgeri de gaz au fost găsite pe conducte în septembrie 2022, două în ZEE a Suediei și două pe teritoriul danez. După ce institutele seismice norvegiene și suedeze au confirmat că exploziile subacvatice au precedat scurgerile, autoritățile europene au spus că bănuiau că incidentul ar putea fi rezultatul „acțiunilor deliberate”.

La 23 martie, Agenția Daneză pentru Energie a raportat că în apropierea conductei Nord Stream 2 a fost găsit un obiect cilindric de aproximativ 40 cm înălțime și 10 cm în diametru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.