Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca, Germania și Olanda livrează cel puțin 100 de tancuri Leopard 1 către Ucrainei

Pinterest
Leopard 2 tank

Danemarca, Germania și Ţările de Jos pun în comun fonduri pentru a recondiţiona şi echipa cel puțin 100 de tancuri vechi Leopard 1 din stocurile industriei de apărare, care urmează a fi furnizate Ucrainei, relevă o declaraţie comună publicată marţi, scrie Rador.

Ministrul german al apărării Boris Pistorius, aflat într-o vizită surpriză la Kiev, a declarat că între 20 și 25 de tancuri vor ajunge în Ucraina până în vară, aproximativ 80 de tancuri vor fi livrate până la sfârșitul anului și alte 100 vor fi livrate în 2024, potrivit unei declarații a biroului ministrului ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov.

Vicecancelarul Germaniei, Robert Habeck, aflat la Washington, a declarat că, deși Ucraina ar trebui să aibă la dispoziție în primul trimestru un număr cu două cifre de tancuri Leopard 1, de fabricație germană, nu este clar câte dintre cele 178 de tancuri autorizate de țara sa vor fi trimise în cele din urmă. "Tancurile sunt, dar ele trebuie să fie recondiționate pentru luptă, reechipate, așa că nu știm exact câte, dar este un număr mare pentru a respinge ofensiva de primăvară a Rusiei", a declarat Robert Habeck.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.