Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca îi pune la zid pe migranţi

antimigranti olnada

Danemarca are în vedere mutarea migranţilor în tabere în afara oraşelor, o idee care Partidul Popular Danez (DF), formaţiune de dreapta populistă şi ostilă imigraţiei, speră că va îndrepta politica guvernului privind imigraţia spre repatriere mai degrabă decât spre integrare, relatează Reuters.

Danemarca a fost criticată în ultima lună pentru propunerile sale pentru înăsprirea legilor în materie de imigraţie, inclusiv confiscarea bunurilor de valoare ale imigranţilor pentru a folosirea obiectelor de valoare ale imigraţilor pentru a contribui la acoperirea costurilor întreţinerii lor şi amânarea reîntregirii familiei la trei ani. Condus de partidul DF (antiimigraţie, eurosceptic), Parlamentul a adoptat rezoluţia, care va forţa guvernul să vină cu o propunere până în martie pentru a construi 'sate' garantate de stat pentru a înlocui centrele de găzduire din oraşe. Tabere de corturi au fost deja ridicate doar pentru refugiaţii bărbaţi pentru a le oferi prioritate familiilor migranţilor în oraşe.

Dezbaterea privind refugiaţii este aprinsă în Danemarca, care a acceptat anul trecut un număr record de 20.000 de refugiaţi. Potrivit unui sondaj de opinie, 70% dintre alegători consideră problema refugiaţilor ca fiind cea mai importantă problemă pe agenda politică, conform cotidianului Berlingske. Un sondaj separat arată că 37% dintre danezi nu sunt de acord cu acordarea în continuare a permiselor de şedere refugiaţilor, comparativ cu 20% în septembrie. Ministrul de externe danez Kristian Jensen s-a deplasat joi la Geneva pentru a explica politica guvernului său în cadrul Consiliului ONU pentru Drepturile Omului în cadrul analizei periodice a situaţiei drepturilor omului din ţara sa. Joi, a avut loc o a doua dezbatere în Parlamentul danez cu privire la propunerile privind înăsprirea normelor în materie de imigraţie, iar votul final va fi organizat pe 26 ianuarie, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.