Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca înăsprește controalele la granița cu Suedia după atentatele de la Copenhaga

danemarca

Guvernul Danemarcei ia în calcul consolidarea măsurilor de control la frontiera cu Suedia, după ce doi suedezi au fost puşi sub acuzare în urma exploziei de la sediul administraţiei fiscale de la Copenhaga, a anunţat miercuri premierul danez Mette Frederiksen, citat de Reuters.

''Vom analiza posibilitatea de a ne proteja graniţa cu Suedia într-o manieră mai bună şi mai inteligentă'', a spus şefa executivului danez într-o conferinţă de presă.

Citește și: Anunț făcut de Gabriela Firea! ‘Vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă’

Anterior în cursul zilei de miercuri, poliţia daneză a anunţat arestarea unui bărbat suedez de 22 de ani şi a emis un mandat de arestare internaţional pentru un alt suedez, în vârstă de 23 de ani. Cei doi sunt suspectaţi că s-au aflat la originea exploziei de săptămâna trecută care a vizat sediul Agenţiei fiscale daneze de la Copenhaga.

Deflagraţia, calificată drept act ''voluntar'' de autorităţile locale, s-a produs pe 6 august în jurul orei locale 22:00 (20:00 GMT) în cartierul Nordhavn, din nordul capitalei daneze.

Citește și: Declarații făcute de Eugen Teodorovici! ‘Dragnea a făcut multe lucruri bune’

Faţada clădirii a fost avariată, fiind sparte numeroase ferestre. Două persoane se aflau în interiorul clădirii în momentul exploziei, dar ele au scăpat nevătămate. O persoană aflată în apropierea imobilului a fost rănită.

Patru zile mai târziu, o nouă explozie a vizat un comisariat de poliţie din Copenhaga, cauzând pagube materiale, dar fără a face victime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.