Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca intensifică verificările la graniţa cu Germania: Copenhaga spune că vrea să se ţină departe de imigranţii Berlinului

en.azvision.az
politie danemarca

Danemarca va extinde controalele temporare de-a lungul frontierei cu Germania până în noiembrie, invocând o ameninţare la adresa securităţii şi nevoia de a controla fluxul migranţilor, a anunţat vineri ministrul danez al Imigraţiei şi Integrării, Inger Stojberg, relatează dpa, potrivit agerpres.ro.

Stojberg a menţionat o "ameninţare persistentă şi semnificativă pentru ordinea publică şi securitatea internă cauzată de militanţi islamişti care pot să beneficieze de libera circulaţie în spaţiul Schengen", potrivit unei scrisori adresate lui Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru migraţie.

Citește și: Mihai Tudose îi DISTRUGE pe Carmen Avram și Chris Terhes: 'Este clar că cineva a venit cu lista de-a gata'

Alte ţări din UE au fost, de asemenea, informate despre această măsură, a spus ministrul danez. Controalele la graniţă vor fi prelungite până la data de 12 noiembrie.

Controalele daneze au început în 2016 la punctele de trecere a frontierei cu Germania, inclusiv la terminalele pentru feriboturi şi la graniţa terestră comună.

Danemarca este membră a spaţiului Schengen, din care fac parte 26 de ţări europene, zonă care permite libera circulaţie între statele membre fără controlul documentelor sau alte verificări la frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.