Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca joacă tare: Pedepse de două ori mai aspre pentru infracţiunile comise în 'ghetouri'

danemarca

Guvernul danez a anunţat luni că intenţionează să atace infracţionalitatea din "ghetouri", sancţionând acolo cu pedepse de două ori mai severe decât pe restul teritoriului, informează AFP. Stabilirea unei scări de pedepse specifice pentru unele zone locuite în special de imigranţi urmează să fie prezentată joi de premierul Lars Lokke Rasmussen, în cadrul unui plan de acţiune global pentru aceste cartiere, conform Agerpres.

Delictele vizate nu au fost precizate în acest stadiu, însă ministrul danez al justiţiei Soren Pape Poulsen a evocat într-un interviu pentru publicaţia Berlingske Tidende "vandalismul, furtul şi ameninţările". "În aceste cartiere, se va şti de acum încolo că justiţia loveşte mai greu" decât în altă parte, a explicat ministrul, membru al Partidului Popular, conservator. Cotidianul citează statistici ale poliţiei, potrivit cărora 63% dintre danezii care locuiesc în aceste cartiere sensibile se simţeau în siguranţă în 2017, comparativ cu 72% în 2016. La nivel naţional, aceste cifre sunt de 79% şi respectiv 81%.

Pentru şeful guvernului danez (Partidul Liberal), obiectivul este "Fără ghetouri în 2030". "O proporţie foarte importantă" de imigranţi ce locuiesc în Danemarca "sunt concentraţi într-un număr mic de cartiere" şi se comportă "diferit de danezul mediu", a subliniat Lars Lokke Rasmussen. "Pe toate planurile: capacitatea de a se întreţine, nivelul de educaţie, stăpânirea limbii, valorile", a enumerat el în interviu.

În opinia lui Keld Albrechtsen, preşedintele unei asociaţii de cartier, reforma "i-ar putea lovi pe cei mai tineri aflaţi pe calea delincvenţei". "Nu cred că ei au nevoie de mai multă represiune. Ei au nevoie să fie ajutaţi să o scoată la capăt", a spus el, citat de Berlingske Tidende. Potrivit Berlingske, proiectul coaliţiei guvernamentale ar trebui să primească sprijin în parlament din partea social-democraţilor (opoziţie), care au prezentat la rândul lor la începutul lunii o reformă menită să reducă "imigraţia non-occidentală".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.