Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danemarca numeşte un ambasador pentru migraţie cu scopul de a crea tabere de primire în afara UE

danemarca

Danemarca a anunţat joi numirea unui ambasador pentru migraţie cu scopul de a accelera crearea uneia sau a mai multor tabere de migranţi în afara Uniunii Europene, potrivit AFP.

Misiunea sa va fi să găsească o ţară care să accepte să găzduiască o tabără, dar şi alte state care împărtăşesc viziunea Danemarcei privind un nou sistem european de azil, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ședință importantă la Guvern - Vești bune pentru cei care au lucrat la negru: își pot plăti stagiul de cotizare

"Un ambasador pentru migraţie poate face mai auzită propunerea Danemarcei în favoarea unei noi abordări pentru a opri presiunea migratorie asupra Europei şi pentru a supraveghea ca adevăraţii refugiaţi să fie ajutaţi mai rapid şi mai bine în zonele din jur", a explicat şeful diplomaţiei daneze, social-democratul Jeppe Kofod, citat într-un comunicat.

Ambiţia Danemarcei este criticată atât în interiorul ţării, cât şi în UE.

"Nu mi se pare că este o idee realistă", a declarat în decembrie comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, conform agenţiei locale de presă Ritzau.

Conform Danemarcei, este vorba de a-i descuraja pe migranţi să ceară azil în Danemarca, dar şi "de a întări frontierele externe ale UE, de a îmbunătăţi procesul de expulzare a solicitanţilor de azil respinşi şi de a consolida instituţiile de azil şi de migraţie în ţările terţe", precizează comunicatul.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Acest nou ambasador, Anders Tang Friborg, va fi ajustat de un grup de lucru transversal.

În 2019, 2.716 persoane au cerut azil în Danemarca, cel mai scăzut număr din 2008. În 2015, în plină criză a refugiaţilor, peste 21.000 de persoane au depus o cerere, de aproape opt ori mai puţine decât în Suedia vecină.

În 2017, social-democrata Mette Frederiksen, devenită premier în urma alegerilor legislative din 2019, a prezentat un proiect care prevede trimiterea migranţilor 'non-occidentali' în tabere din Africa funcţionând ca centre de triere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.