Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dani Alves, cel mai în vârstă jucător care evoluează pentru naţionala Braziliei la un turneu final al Cupei Mondiale

www.digisport.ro
Dani Alves PSG

Dani Alves a devenit, vineri seară, la 39 de ani, 6 luni şi 27 de zile, cel mai în vârstă jucător care a evoluat vreodată la un turneu final al Cupei Mondiale pentru naţionala Braziliei, conform news.ro.

Alves, integralist în partida cu naţionala Camerunului, scor 0-1, a doborât recordul stabilit tot în Qatar de colegul său Thiago Silva (38 de ani), în primele două partide ale brazilienilor din faza grupelor.

Silva doborâse recordul lui Djalma Santos, care a jucat pentru naţionala Braziliei la CM în 1966, la vârsta de 37 de ani.

Recordul de cel mai în vârstă jucător care a evoluat vreodată la o ediţie a Cupei Mondiale îi aparţine egipteanului Essam el-Hadary, portar care a jucat la CM din 2018 la vârsta de 45 de ani. În ceea ce îi priveşte pe jucătorii de câmp, recordul a fost stabilit de camerunezul Roger Milla în 1994 – 42 de ani.

La actuala ediţie a CM, canadianul Atiba Hutchinson avea 39 de ani, 9 luni şi 22 de zile, joi, când a jucat împotriva Marocului. Portughezul Pele a evoluat vineri în meciul cu Coreea de Sud, la vârsta de 39 de ani, 9 luni şi 4 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.