Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Băluţă: Ne dorim ca absolut toate clădirile ce ţin de învăţământ să fie în condiţii de siguranţă maximă

Primaria Sectorului 4
Sectorul 4 Daniel Baluta

Primarul sectorului 4, Daniel Băluţă, a declarat joi că "toate clădirile ce ţin de învăţământ" trebuie să fie "în condiţii de siguranţă maximă" până în anul 2021.

"Îmi face o deosebită plăcere să ne găsim astăzi într-un loc care s-a transformat substanţial. Din fericire, nu este o situaţie singulară în comunitatea noastră şi absolut tot ceea ce înseamnă creşă, şcoală, liceu, grădiniţă se află într-o campanie continuă de restructurare, campanie care a început în anul 2016 şi ne dorim ca anul 2020 - anul 2021 să ne prindă cu absolut toate clădirile ce ţin de învăţământ în condiţii de siguranţă maximă. De ce spun asta, pentru că (...) siguranţa copiilor probabil că nu are niciun fel de preţ. Din acest motiv, chiar dacă poate nu pare un lucru spectaculos, este, din punct de vedere al importanţei, pe primul loc un astfel de demers", a afirmat primarul sectorului 4, la o conferinţă de presă prilejuită de reînceperea activităţii de învăţământ la Grădiniţa "Înşir'te Mărgărite" după finalizarea lucrărilor din cadrul campaniei de punere în siguranţă a unităţilor de învăţământ preşcolar ce funcţionau în clădiri cu risc seismic clasa I.

El a precizat că, din cele 27 de grădiniţe care funcţionau în sectorul 4, 14 se găseau în spaţii cu risc seismic clasa I.

Citește și: ALERTĂ - Numele lui Mihai Fifor și Ion Mocioalcă apar în dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în Caraș Severin

"Astăzi ne găsim în această situaţie fericită în care niciun copil din grădiniţele din sectorul 4 nu mai învaţă într-o clădire cu risc seismic I. Acesta a fost elementul fundamental al construcţiei noastre", a mai spus Daniel Băluţă.

Primarul a menţionat că s-a început "într-un ritm alert" şi consolidarea şcolilor din sectorul 4.

"Aproape jumătate dintre ele sunt aduse la standarde de siguranţă şi securitate la incendiu. Am început şi cu liceele din sectorul 4, o parte dintre ele sunt deja în această stare, la celelalte lucrăm la documentaţie, de aceea avem nevoie de timp, pentru că întotdeauna bani se găsesc. Proiectele de calitate nu ţin cont niciodată de politică. Locurile acestea nu fac politică, copiii nu fac politică", a precizat primarul Băluţă.

Daniel Băluţă a afirmat că lucrările din cadrul campaniei "Niciun copil din Sectorul 4 nu va mai merge la grădiniţă în clădiri cu risc seismic clasa I", au presupus consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, construcţii şi dotări speciale pentru obţinerea autorizaţiilor ISU şi a autorizaţiilor de funcţionare.

Valoarea investiţiei pentru Grădiniţa "Înşir'te Mărgărite" a fost de 6.354.595 lei, iar valoarea dotărilor cu mobilier a fost de 133.626 lei. Lucrările au constat în consolidarea fundaţiilor, refacerea terasei, corectarea pereţilor interiori şi exteriori, refacerea totală a instalaţiei electrice, a instalaţiei sanitare şi înlocuirea tuturor obiectelor sanitare şi a reţelelor termice, refacerea de la zero a sistemului de detecţie la efracţie şi a celui de supraveghere video.

Suma totală pentru modernizarea imobilelor este de de 26 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri guvernamentale obţinute de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cofinanţare de la bugetul local.

Pe lângă Grădiniţa "Înşir'te Mărgărite", în program au mai fost incluse Grădiniţa nr. 225 (valoarea investiţiei - 5.948.709 lei, valoare dotări mobilier - 115.021 lei), Grădiniţa "Panseluţa" (valoare investiţie - 836.147 lei, valoare dotări mobilier - 30.500 lei), iar la Grădiniţa şcolii gimnaziale nr 308 (valoare investiţie - 4.881.150 lei, valoare dotări mobilier - 176.789 lei) şi Grădiniţa "Dumbrava Minunată" (valoare investiţie - 7.077.584 lei, valoare dotări mobilier - 244.495 lei), lucrările urmează să fie finalizate.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.