DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: 'Pe 27 septembrie votăm pentru copiii noştri'

Facebook
Daniel Baluta

Campania electorală pentru alegerile primarilor a ajuns la sfârşit. Duminică ne vom alege edilii, cei care timp de 4 ani vor administra şi gestiona atât fondurile bugetare cât şi proiectele pentru comunitate. Peste 4 ani vom vedea dacă alegerile noastre au fost inspirate sau nu.

Daniel Băluţă este unul dintre candidaţii la un nou mandat. Primar al Sectorului 4 în perioada 2016-2020 a demonstrat că atunci când vrei, se poate! A arătat că se poate să aduci o viaţă mai bună comunităţii tale şi candidează, acum, pentru a putea continua proiectele de modernizare şi dezvoltare ale Sectorului 4.
Părinte, medic şi primar. Şi-a pus în joc toate resursele şi a pariat pe o singură carte: o viaţă mai bună pentru oamenii din Sectorul 4! Cum priveşte scena campaniei electorale, pe ce s-a bazat propria campanie şi cu ce program vine în noul mandat, dezvăluie în interviul NEWS.RO.
Reporter : Cum vi s-a părut această campanie?
Daniel Băluţă: Fiecare campanie are specificul ei. Anul acesta, din cauza pandemiei SARS-CoV-2 am fost constrânşi să ne supunem rigorilor impuse de nevoia de a ne apăra sănătatea. Întâlnirile faţă în faţă au fost limitate, la fel şi adunările în pieţe, parcuri şi aşa mai departe. Am găsit noi căi de a ajunge la oameni.

Reporter: A fost ceva ce v-a deranjat la această campanie?
Daniel Băluţă: Am remarcat că foarte puţini candidaţi au venit cu un program concret, închegat, pentru oameni. Cei mai mulţi au aruncat în luptă calomnia, critica, şantajul. Au jignit, au miniţit, au manipulat.
Reporter: Cum a fost campania dumneavoastră?
Daniel Băluţă: Plină, antrenantă, provocatoare şi frumoasă. Am avut ocazia să cunosc, dar şi să reîntâlnesc, atât direct cât şi virtual, extrem de mulţi oameni din sectorul nostru care mă susţin, care îşi doresc să vadă noile proiecte împlinite. Am avut prilejul să descopăr noi nevoi ale cetăţenilor de aici, pentru care deja am soluţii şi sunt nerăbdător să le pun în practică, împreună cu echipa mea.  Avem proiecte cu care am intrat în linie dreaptă pentru finalizare, iar cu altele suntem în faza de început. Această interacţiune intensă cu oamenii care locuiesc în sectorul 4 mi-ar plăcea să o continui şi după data de 27 septembrie. Foarte mulţi dintre ei au venit cu idei, cu propuneri interesante, pertinente pentru modernizarea sectorului nostru şi mă bucură foarte mult să văd cum comunitatea noastră se implică în viaţa sectorului. O administrare bună o faci printr-un bun dialog cu opinia pubilcă, cu cetăţenii, printr-o colaborare deschisă, constructivă, bazată pe respect reciproc. Sincer, sunt deosebit de onorat de încrederea bucureştenilor din Sectorul 4.
Săptămânile acestea au putut să-şi reamintească de unde am pornit acum 4 ani. Au văzut ce am reuşit să facem, împreună, pentru sectorul nostru. Ce urmează să facem. Îmi place să las faptele să vorbească.
Eu cred că în alegerile pentru primari contează foarte mult omul. Ce poate face el pentru comunitate, cât de mult îşi doreşte, real, să facă pentru cei care i-au acordat încrederea lor. Cât de mult iubeşte oamenii şi cât de interesat este să aducă prosperitatea şi confortul în viaţa lor.
Este mult mai simplu când oamenilor le arăţi fapte. Le spui făcând, că îţi pasă de ei. Că vrei să aibă locuri de muncă bine plătite, o viaţă uşoară, sănătoasă, că vrei să îşi ducă copiii la şcoli moderne, sigure, că îţi doreşti să aibă mai mult timp pentru familiile lor, să respire un aer curat, să aibă unde să îşi petreacă timpul liber.
Reporter: Câteva proiecte finalizate?
Daniel Băluţă: Sunt foarte multe. Cum spuneam, încrederea oamenilor din Sectorul 4 şi voinţa de a face m-au motivat să merg înainte. În aceşti 4 ani am început modernizarea masivă a Sectorului 4 şi am investit major în sănătate, în infrastructură, în educaţie. Am început să construim pentru protejarea mediului înconjurător şi îmbunătăţirea calităţii aerului din sudul Bucureştiului şi, până acum, am plantat peste 30.000 de copaci şi am amenajat mii de spaţii verzi. Am am reuşit să anvelopăm peste 600 de blocuri şi am reabilitat şi am pus în siguranţă şcolile şi grădiniţele din întreg sectorul. Am construit peste 200 de locuri de joacă, unde copiii noştri pot să îşi petreacă timpul şi pot face mişcare în aer liber în condiţii de igienă şi siguranţă. Am amenajat cea mai mare parcare publică din Bucureşti. Peste 750 de locuri sunt deja folosite de bucureşteni în ”Parcarea cu Tei” de lângă Palatul Naţional al Copiilor. Am început programul de digitalizare a administraţiei locale şi mă pot mândri că Sectorul 4 este cel mai SMART sector din Bucureşti.
Sunt doar câteva dintre proiectele pe care le-am realizat pentru dezvoltarea comunităţii noastre. Şi acesta este doar începutul!
Ştiu că împreună, doar împreună, vom face din Sectorul 4 noua capitală Bucureştiului.
Reporter: Proiecte de viitor?
Daniel Băluţă: Programul pe următorii 4 ani este şi mai complex. Spre deosebire de 2016, când am pornit de la zero pe aproape toate palnurile, acum, consolidăm şi creştem economic, educaţional, sanitar şi social viaţa oamneilor din Sectorul 4. Despre unele dintre proiecte am vorbit deja, pe unele dintre ele le-am demarat. Vom construi o staţie de metrou în cartierul Berceni, care va transforma zona de sud a Bucureştiului într-un veritabil hub de business. Am primit banii – 50 milioane euro de la Ministerul Fondurilor Europene şi pot spune că am intrat în linie dreaptă cu acest proiect.

Începem, împreună cu Federaţia Române de Hochei pe Gheaţă, construcţia unui patinoar olimpic în curtea Liceului Traian Vuia, pe un teren de 2,5 hectare. Patinoarul va fi acoperit şi va avea peste 1.500 de locuri în tribune. Va găzdui atât campionate naţionale şi internaţionale de hochei şi patinaj artistic, cât şi diferite spectacole pentru public.
Aducem o nouă premieră şi vom construi primul teatru din Sectorul 4! Va fi amplasat în parcul Tudor Arghezi pe care îl amenajăm pe Bulevardul Metalurgiei
Consider că accesul la cultură nu este un moft, ci un drept, aşa că am finalizat procedura de proiectare a acestui obiectiv de investiţii extrem de important şi  urmează să lansăm licitaţia publică privind construirea teatrului.
Vom finaliza programul de extindere şi modernizare a infrastructurii rutiere , dar şi reabilitarea termică a tuturor blocurilor din sector.
Sunt doar câteva proiecte pe care le avem în vedere şi povestesc acum despre ele pentru că mie îmi place să vorbesc aplicat, despre ce am făcut. Iar aceste proiecte sunt în diferite faze de execuţie.
Reporter: Cum vede familia dumneavoastră perspectiva unui nou mandat?
Daniel Băluţă: Întotdeauna m-am bazat pe familia mea. Este oaza mea de linişte, de speranţă, de fericire. Întotdeauna am ţinut cont de părerea celor mai importante persoane din viaţa mea şi mereu m-am condus, în tot ce am făcut, după hotărârea de a le face mândre de mine.
Familia mea mă susţine mereu. Toate deciziile le luăm împreună. Cu toţii ne dorim o viaţă mai bună la noi acasă, în Sectorul 4 şi pentru asta muncim cot la cot.  Ca părinţi, ne dorim tot ce este mai bun pentru copilul nostru, şi fiecare zi înseamnă încă un pas în construirea viitorului pentru toţi copiii, nu numai pentru îngerul nostru iubit. Este normal ca fiecare părinte să îşi dorească o viaţă cât mai bună pentru copilul lui, să îl aibă în preajmă mereu. Mă străduiesc să le îndeplinesc aceste dorinţe sau măcar o parte dintre ele, tuturor părinţilor din sectorul 4.
Reporter: Cum se împacă pregătirea medicală cu administraţia publică?
Daniel Băluţă: Experienţa m-a învăţat că cele două sunt complementare, îmbinându-se foarte bine una cu cealaltă. Ambele înseamnă dragoste de oameni, empatie, hotărâre, chemarea de a ajuta, de a face ceva bine, de a fi parte din viaţa oamenilor, chiar să fii îndăgostit de casa ta, iar Sectorul 4 este casa mea şi a familiei mele.
Pregătirea medicală m-a ajutat foarte mult, de exemplu, când am gândit proiectele pe sănătate, m-a ajutat enorm de mult, deşi niciodată nu mi-aş fi dorit să trecem prin experienţa pandemică a acestui an, în această perioadă de luptă cu SARS-CoV-2 şi ravagiile lăsate în urma lui. Am ştiut exact unde, când şi cum să acţionez. În continuare, însă, fac apel la conştiinţa, responsabilitatea şi conformarea tuturor cetăţenilor din Sectorul 4: suntem foarte departe de câştigarea războiului cu noul coronavirus. Noi, administraţia, luăm toate măsurile, dar singuri, numai noi, nu vom face faţă. Avem nevoie de tot concursul cetăţenilor din Sectorul 4. Acest război este unul de echipă. Doar împreună vom reuşi să avem grijă de sănătatea noastră şi a celor dragi.
Reporter: Ce mesaj vreţi să le transmiteţi alegătorilor din Sectorul 4, acum, la final de campanie?
Daniel Băluţă: După 4 ani petrecuţi împreună, în care ei, oamenii din Sectorul 4, au fost în permanenţă pe locul 1 pe lista mea de priorităţi, vreau să îi asigur că şi în continuare voi lupta tot pentru ei. Hai, că se poate!
Îi rog pe toţi oamenii din Sectorul 4 să nu se lase influenţaţi de zvonuri. Să gândească, să treacă orice informaţie prin prisma judecăţii lor, să analizeze faptele, lucrurile palpabile, pe care le pot vedea, trăi şi simţi ei. Exact ca Toma. Să pună în balanţă, corect, fără patimă, viaţa lor de acum 4 ani şi viaţa lor de azi.
Îi rog să iasă duminică la vot. Fără teamă. Să iasă masiv la vot. Şi să aleagă pentru o viaţă bună, tihnită. Să aleagă continuitatea, cu gândul la copiii lor, la viitorul copiilor lor.
Participarea la vot nu îi va supune niciunui pericol. Îi asigur cu toată fermitatea de acest lucru. Suntem pregătiţi şi le asigurăm toată siguranţa în secţiile de votare. Avem măşti, avem dezinfectanţi, vom asigura păstrarea distanţei sociale.
Am luat absolut toate măsurile pentru ca votul să se desfăşoare în cele mai sigure condiţii.
Hai, că se poate! Duminică, votăm pentru copiii noştri!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.