Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda, europarlamentar PNL: Acord istoric pentru România, acord istoric pentru Europa!

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Președintele Klaus Iohannis, la finalul summitului UE: „După discuții foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după 4 zile și 4 nopți am obținut pentru România 79,9 miliarde de euro pentru proiectele europene!”, susține europarlamentarul PNL, Cristian Buda.

El susține că ”Datorită eforturilor remarcabile ale președintelui Klaus Iohannis, România va primi în următorii ani cele mai consistente fonduri din istoria apartenenței țării noastre la Uniunea Europeană. România va beneficia de aproape 80 de miliarde de euro prin Bugetul multianual al UE și Pachetul de redresare. Acești bani vor fi folosiți pentru a construi spitale, școli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar și pentru relansarea economică. Fondurile obținute vor fi utilizate pentru reconstrucția României!

Cu un buget de 1.074 miliarde euro pentru 2021-2027 şi un plan de relansare de 750 miliarde de euro, Uniunea Europeană a decis să investească într-o manieră ambiţioasă în viitor. Prin intermediul acestui buget, vor fi finanțate prioritățile Uniunii: transformarea climatică, agenda digitală, politica agricolă comună, politica de coeziune, valorile europene și o Europă mai puternică pe plan internațional. Obiectivele redresării pot fi rezumate în trei cuvinte, primul fiind „convergență”, al doilea, „reziliență” și al treilea „transformare”. Mai precis, aceasta înseamnă: repararea daunelor cauzate de COVID-19, reformarea economiilor noastre, remodelarea societăților noastre.

Este o zi extrem de importantă pentru România, dar și pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei. Acest acord istoric va permite investiții substanțiale în relansarea Europei și reconstrucția sa astfel încât să lăsăm generațiilor viitoare o Europă sustenabilă, puternică și rezistentă în fața crizelor!”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.