Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj: 'Astăzi s-a realizat încă un pas în concretizarea Metroului și a Trenului Metropolitan Cluj'

paginaeuropeana.ro
Daniel Buda

Europarlamentarul Daniel Buda, preşedintele PNL Cluj, anunţă că astăzi s-a realizat încă un pas în concretizarea Metroului și a Trenului Metropolitan Cluj.

Astăzi, la Cluj-Napoca, au fost semnate contractele care au ca obiect „Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului şi evaluarea strategică adecvată pentru obiectivul de investiţii „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida”- etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea și studiile conexe viitoarelor obiective de investiții". Valoarea contractului este de 35.921.340 lei cu TVA inclus, ceea ce reprezintă 7.437.130 euro cu TVA inclus.

"Îl felicit pe domnul primar Emil Boc, pe domnul viceprimar Dan Tarcea și echipa de consilieri locali ai PNL Cluj pentru că înțeleg că doar prin investiții masive, realizate și cu sprijinul fondurilor europene, capitala Transilvaniei poate fi competitivă la nivel european. Semnarea contractelor pentru realizarea studiilor de fezabilitate reprezintă un pas extrem de important și sunt convins că aceste proiecte vor beneficia de fonduri europene consistente pentru a fi concretizate. Comisia Europeană investește sute de miliarde de euro la nivelul UE în modernizarea infrastructurii iar roadele acestor investiții se văd și la Cluj-Napoca.

Cele două obiective, Metroul și Trenul Metropolitan Cluj sunt, indiscutabil, cele mai mari proiecte de infrastructură din regiunea de Nord-Vest, care au ca scop fluidizarea traficului din municipiul Cluj-Napoca, mobilitatea cetățenilor din zona metropolitană dar și îmbunătățirea conexiunilor de transport. Totodată, realizarea celor două obiective vor genera mai multe locuri de muncă bine plătite și o mai mare atractivitate a zonei, din punct de vedere economic. Creșterea calității vieții cetățenilor reprezintă o preocupare constantă a domnului primar Emil Boc și a echipei sale administrative. Tocmai din acest motiv, Cluj-Napoca este și va rămâne un oraș european în care oricine și-ar dori să trăiască și să muncească", scrie Daniel Buda pe Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.