Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin, LOVITURĂ TOTALĂ pentru Tăriceanu: A blocat conturile ALDE

Inquam Photos / George Călin
Inquam Daniel Constantin

Co-preşedintele ALDE Daniel Constantin a blocat conturile formaţiunii după ce conducerea partidului a decis retragerea sprijinului politic şi demiterea sa din Guvern, urmând ca sumele să nu poată fi accesate până la clarificarea în instanţă a situaţiei.

Potrivit unor surse din ALDE, Daniel Constantin a notificat banca la care formaţiunea are deschise conturi spunând că există un proces pe rol, iar reprezentanţii unităţii financiare au decis că până la clarificarea situaţiei sumele nu vor putea fi accesate de nimeni din partid.

SURSE - S-a cerut EXCLUDEREA lui Victor Ponta din PSD, în Comitetul Executiv

”Da, vă confirm că în situaţia de faţă conturile nu se pot folosi până la clarificarea juridică în instanţă”, a declarat Daniel Constantin pentru News.ro.

Potrivit surselor citate, s-a ajuns în această situaţie după ce Daniel Constantin a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Delegaţiei Permanente a ALDE de organizare a Congresului în luna aprilie.

Posturi cu dedicație: Apropiații lui Dragnea și Tăriceanu, puși în funcții-cheie la Petrom

”S-a ajuns la o situaţie de blocaj până când se va soluţiona juridic. Săptămâna viitoare sunt primele termene date de Tribunal. Dacă vom câştiga, atunci se va suspenda congresul şi situaţia cu conturile rămâne blocată. Dacă nu vom câştiga, ei vor organiza congres, dar după congres se vor duce la tribunal să înregistreze noul statut şi noua conducere. Ele nu vor fi validate, pentru că e un proces pe rol”, au declarat surse din ALDE, apropiate lui Daniel Constantin, pentru News.ro.

Potrivit acestora, Tribunalul va judeca săptămâna viitoare termenul pe fond la contestaţia depusă de Daniel Constantin împotriva deciziei Delegaţiei Permenanete. Tot săptămâna viitoare, magistraţii vor decide dacă vor da sau nu o ordonanţă preşedinţială de suspendare a hotărârii de organizare a Congresului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.