Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Constantin, prima reacție după retragerea sprijinului politic

Incomod Media
tariceanu constantin

Daniel Constantin nu mai poate fi ministru în guvernul condus de Sorin Grindeanu. Asta, după ce Biroul Central al ALDE a decis să-i retragă sprijinul vicepremierului. Însă, Constantin spune că votul din Birou nu este staturară, o astfel de decizie putându-se lua doar în cadrul Congresului ALDE.

"Decizia de astăzi nu are nicio legătură cu legalitatea. Nu se poate aplica o sancţiune unui preşedinte, copreşedinte de partid decât în Congres. Dar acestea sunt lucruri care deja au fost călcate în picioare de mai mult timp, nu doar de acum. Ce s-a întâmplat astăzi, din păcate pentru domnul Tăriceanu, nu mai are nicio legătură cu liberalismul. Liberalismul nu înseamnă doar să te lupţi pentru drepturi şi libertăţi cetăţeneşti, înseamnă şi alegeri libere şi corecte şi multe şi alte lucruri", a spus Constantin, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al ALDE.

Citește și: Moarte SUSPECTĂ în Rusia: Un celebru avocat al unor critici ai lui Vladimir Putin a căzut 5 etaje în timp ce ridica o cadă

Întrebat dacă va avea o discuţie cu premierul Grindeanu în urma şedinţei de duminică, Daniel Constantin a spus că atât premierul Sorin Grindeanu cât şi preşedintele PSD Liviu Dragnea trebuie să decidă dacă ţin cont de o decizie nestatutară.

"Probabil că decizia de astăzi nestatutară va fi comunicată domnului preşedinte Dragnea şi, pe cale de consecinţă, domnului prim ministru Grindeanu. Acum mingea este în terenul domniilor lor. Dacă vor accepta o decizie care n-are nicio legătură cu statutul şi deci cu legalitatea, dânşii vor decide. Nu vreau să pun nici presiune pe dânşii. Nu regret nimic, dacă ar fi să fiu pus din nou în faţa acestei situaţii, aş alege acelaşi lucru, aş alege oamenii. Mi s-a cerut să trădez oameni, să-i arunc peste bord, doar ca să îmi fie mie bine. Nu pot să fac acest lucru, s-a încercat şantajarea mea cu funcţia de viceprim- ministru, am demonstrat că nu ţin la această funcţie", a subliniat Constantin.

Citește și: ȘOCANT S-a aflat cine a distribuit pozele cu Dalia Ducă împușcată în cap de fostul iubit / VIDEO

El a mai precizat că propunerea de retragere a sprijinului politic a fost făcută în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE. de Dian Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.