Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Dăianu atenționează Guvernul Orban: Marea problemă a României este finanţarea deficitului şi refinanţarea datoriei publice

daniel-daianu

Preşedintele Consiliului Fiscal, economistul Daniel Dăianu, a atenționat joi la Digi24 că marea problemă a României în 2020 este finanţarea deficitului şi refinanţarea datoriei publice.

„Sunt voci care spun că s-a dat voie la împrumuturi şi că ar putea fi făcute împrumuturi de tot felul. Este o teză falsă. România trebuie să aibă asigurată finanţarea în acest an, trebuie chibzuinţă în continuare. Nu ne putem imagina programe care să fie similare cu ale altor ţări unde o bancă centrală emite o monedă de rezervă, unde bugetele publice şi condiţiile de acum sunt mult mai robuste", a explicat Daniel Dăianu.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 47: PNL și PSD se vor prăbuși! .

Pe de alta parte, el a indicat ca bugetul Uniunii Europene va creşte pentru cel puţin doi ani, aceasta fiind o şansă extraordinară pentru ţările care sunt net beneficiare ale fondurilor si ca România va trebui să fructifice această oportunitate.

"Bugetul Uniunii Europene va fi revizuit, va ţine cont de ceea ce înseamnă criza provocată de virusul corona şi sunt fonduri importante care vor sprijini toate statele, frontul acesta de luptă. Şi România va beneficia de fonduri importante. Ştirea pe care eu o subliniam că va fi mărit bugetul Uniunii Europene pentru cel puţin doi ani, eu zic că este o şansă extraordinară mai ales pentru ţările care sunt net beneficiare ale fondurilor. Se vorbeşte chiar despre un nivel al bugetului Uniunii Europene care să ajungă la 2% din produsul intern brut, deci aproape o dublare a bugetului Uniunii Europene. Există şi posibilitatea imediată de a avea o activitate economică mai aproape de ceea ce înseamnă normal, iar în viitor, având în vedere şi unele ştiri bune privind posibilitatea unui tratament contra acestui virus, şanse mari ca sa avem un vaccin la începutul anului 2021, să putem să folosim cât mai bine fondurile europene pentru a ne redresa", a menţionat Daniel Dăianu, la Digi 24.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.