Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Fenechiu (PNL) sare în apărarea lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat: 'Este un om serios, nu-l cred în stare, nu a furat niciodată startul'

YouTube
Daniel Fenechiu

Premierul Nicolae Ciucă ”este un om serios, nu-l cred în stare să plagieze, nu a furat niciodată startul”, declară liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu.

„Am văzut declarația primului-ministru, generalului Ciucă, care spune că a muncit pentru doctorat și că doctoratul e rezultatul muncii lui și nu al unor manopere dolosive și la modul cum îl cunosc pe generalul Ciucă, înclin să-i dau dreptate. Adică omul este un personaj care în viață a muncit pentru rezultatele care le-a obținut. E un om care, din informațiile care le am, nu a furat niciodată startul, nu s-a băgat în față, nu a folosit manevre dolosive, e un om care a muncit pentru ce a făcut și de aia a și fost de altfel apreciat la nivel militar și uman”, declară la RFI Daniel Fenechiu.

El apreciază că „în anii 90, când volumul de informații era mult mai mic, când erau foarte puține lucrări de specialitate, oamenii ca să poată să facă o lucrare de diplomă, o lucrare de licență, trebuiau să se documenteze din lucrările care apăruseră până la data respectivă, pentru că de regulă, cărțile se fac din cărți, cu menționarea sursei, cu diverse lucruri”.

„În momentul în care ai o bibliografie care nu este extrem de amplă și în momentul în care îți faci temele, îți faci treaba, există extrem de ușor posibilitatea ca anumite preluări pe care le ai să semene cu alte texte din diverse lucrări de specialitate asemănătoare sau cu teme, să zic așa, chiar identice. Este un proces cât se poate de firesc (...). Nu-l cred în stare pe generalul Ciucă să plagieze, îl știu un om serios și cred că în timp se va lămuri foarte bine această situație”, conchide Fenechiu.

„Consider că am realizat teza de doctorat conform cerințelor legale existente la acea vreme și, în consecință, am inițiat solicitarea de verificarea a acesteia de către Comisia de Etică a UNAp”, transmite Nicolae Ciucă. El spune că UNAp poate cere verificarea de către CNATDCU.

Teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Ştiinţe militare în 2003, include conţinut plagiat în cel puţin 42 de pagini din totalul de 138, a relatat Press One.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.