Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu, analiză sumbră pentru opoziţie: 'PSD va conduce încă 20 de ani România'

funeriu bun

Daniel Funeriu, ministru al Educaţiei în Guvernul Boc, în prezent pe un post diplomatic al UE în Republica Moldova, face o analiză sumbră a scenei politice. Potrivit lui Funeriu, PSD va conduce încă 20 de ani România, pentru că ştie că lase "capcane" pentru opozanţi, iar restul partidelor duc lipsă de resursă umană.

Vezi și: Victor Ponta, dezvăluiri ULUITOARE: Sorin Grindeanu sau Mihai Tudose; Băsescu sau Iohannis? Ce răspunde fostul premier

"Două realităţi politice se desprind după 1989: 1) niciun partid nu a bătut PSD la parlamentare (CDR în 1996 a fost PNŢ plus PNL iar PDL în 2008 a pierdut votul popular şi abia după un an a făcut Guvern foarte fragil) şi 2) când PSD este exclus de la guvernare coaliţia de guvernământ trebuie să ia măsuri impopulare pentru a nu cădea în prăpastia pe buza căreia ne lasă PSD: în 1996 furturile generalizate din epoca Iliescu&Văcăroiu, în 2008 creşterile de salarii şi ajutoare nesusţinute de buget. Mai mult, PSD ştie să lase oameni înşurubaţi în funcţii încât, chiar dacă ai guvernarea, nu te lasă să guvernezi eşalonul 2 şi 3 care e total arondat PSD. După 10 ani de epocă Băsescu PSD avea CCR, Curtea de Conturi, rectori, inspectori şcolari, comisar EU etc. Concluzia e simplă: având în vedere că ia 10 ani să construieşti un partid cum era PDL (imperfect dar o bună maşină de luptă contra PSD) vă sugerez să vă obişnuiţi cu ideea că PSD va conduce încă 20 de ani România. Mai ales cu personalităţile care compun azi spectrul anti-PSD", scrie Daniel Funeriu pe Facebook.

Fostul ministru este de părere că "singura şansă de modernizare rapidă e o reformă a PSD, care e foarte puţin probabilă". "Singurul guvern PSD care nu a făcut excese populiste a fost Ponta în 2012; ştia că tot el urmează să guverneze", mai adaugă Funeriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.