Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu, detalii picante despre negocierile privind formarea Guvernului: 'Nu mă deranjează dacă sunt negocieri lungi, dacă sunt oneste şi inteligente'

daniel funeriu

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, a explicat cum au decurs negocierile privind formarea Guvernului din 2008. Însărcinat de Theodor Stolojan să negocieze programul pe educație și cercetare, Funeriu a purtat discuții cu Ecaterina Andronescu de la PSD. „E greu să negociezi”, concluzionează fostul ministru.

Citește și: E OFICIAL! Rezultatul alegerilor parlamentare după contestații: clasamentul partidelor

„În decembrie 2008, dl. Stolojan, premier desemnat, m-a însărcinat să negociez cu partenerul de coaliție, PSD, programul pe educație şi cercetare. PSD a trimis-o pe Andronescu. Am "negociat" 14 ore. Femeia era de o ticăloşie serafică care atingea o perfecțiune pe care ar putea-o descrie doar Balzac, într-un roman fluviu, sau Dostoevski, cu inegalabilul său talent în descrierea cotloanelor sufletelor torturate.

Eu eram, ca de obicei, franc şi sintetic: adeptul frazelor simple care descriu măsuri clare şi măsurabile de promovare a oamenilor capabili.

În final am "scos" un document bun. Pe la 1 noaptea mă sună dl. Stolojan şi mă întreabă, mirat, de ce am acceptat anumite chestii. Pe care nu le acceptasem. Stupefacție din partea mea: cu figura sa angelică, cea care urma să fie ministru, "coana mare", căci aşa îi ziceau cei versați în domeniu, trimisese către premier un document total diferit. Mințise. Aşa cum, aveam să mă conving, făcuse întreaga sa carieră: la adăpostul vorbelor frumoase şi lacrimilor făcea cele mai mari ticăloşii. Nici Iliescu nu a distrus România cât a distrus-o această femeie.

De ce vă spun asta? Ca să ştiți că e greu să negociezi. Nu mă deranjează dacă sunt negocieri lungi, dacă sunt oneste şi inteligente”, a spus Daniel Funeriu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan, DETALII despre negocieri: 'E o formulă de guvernare stabilă' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.