Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu intră la rupere: 'Cum și-au bătut joc de copiii voștri mizerabilii de pesediști'

daniel funeriu

Ecaterina Andronescu a anunțat recent noi modificări în învățământ, și anume limitarea numărului de elevi dintr-o clasă la 25 și redenumirea „clasei zero”. În acest context, Daniel Funeriu nu a rămas nepăsător și intră la rupere, reamintind că în 2011 a introdus obligativitatea ca nicio clasă să nu aibă peste 25 de elevi, însă guvernarea PSD a dat în 2012 o ordonanță prin care a a decis să elimine din legea educației orice limită a numărului de copii pe clasă. „Au distrus mulți copii în ăștia 7 ani. Faină treabă”, este concluzia fostului ministru.

„Ce mizerabili: prin art. 63 din Legea 1/2011 am introdus obligativitatea ca nicio clasă să nu aibă peste 25 de elevi. Fără excepții. Imediat ce a venit pesede la guvernare, în mai 2012, au lăsat să fie clase cu muuulți elevi prin OUG 21/2012. 7 ani mai târziu tot nemernicii ăştia de pesefişti spun că le-a venit o idee genială: ca nicio clasã să nu aibă peste 25 de elevi. Dar au distrus muuuulți copii în ăştia 7 ani. Faină treabă.”, scrie Funeriu pe Facebook.

Daniel Barbu, după ce a fost audiat în dosarul trezorierului PSD : Nu era în atribuțiile mele să fac un control

În ceea ce privește clasa zero, introdusă de Daniel Funeriu, fostul ministru susține că guvernul PSD din 2012 a dat „ordin pe unitate în media să spună „clasa zero” în loc de „clasa pregătitoare” pentru a ridiculiza măsura”.

„Cum şi-au bătut joc de copiii voştri mizerabilii pesedişti: în 2012 au dat ordin pe unitate ca toată lumea în media să spună "clasa zero" în loc de "clasa pregătitoare". Desigur, pentru a ridiculiza măsura. Acum vor să-i spună clasa I... 
Mai mult: se ştie din 2001 cât de importantă e clasa pregătitoare de la 6 ani. Un excelent raport al IŞE arăta asta. Introducerea clasei pregătitoare ar fi însemnat descongestionarea grădinițelor, deci mai puține şpăgi la înscrierea la grădi. Aşa că PSD, prin madam minciunescu, nu a aplicat măsura clasei pregătitoare. 10 ani pierduți, 2 milioane de copii mai prost educați. Noh...”, a mai scris Funeriu.

Introducerea clasei pregătitoare în școli a fost o premieră în învățământul românesc asumată de Daniel Funeriu și contestată vehement de liderii social-democrați. Funeriu explica atunci că măsura este necesară întrucât România are cea mai bătrână populaţie şcolară la debutul învăţământului obligatoriu din Europa, iar prin ea se urmărește trecerea firească de la joacă la învăţare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.