Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu sare în apărarea Guvernului și o pune la punct pe Corina Crețu: 'Nu folosiţi laserul de la Măgurele în scopul meschin de a lua voturi de la PSD'

daniel funeriu

După avertismentul Corinei Crețu în privința laserului de la Măgurele, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu iese la rampă, solicitându-i comisarului european să nu folosească laserul „în scopul meschin de a lua voturi de la PSD pentru partidul plagiatorului Ponta”. Funeriu susține că situația legată de sursa gama nu are de-a face cu Guvernul Dăncilă, ci cu nerespectarea de către consorţiul italian a unui contract comercial.

„Corina Creţu, stop!

Nu folosiţi laserul de la Măgurele în scopul meschin de a lua voturi de la PSD pentru partidul plagiatorului Ponta. Situaţia legată de sursa gama nu are a face cu guvernul dăncil pe care îl criticaţi de zor în scop electoral, ci are a face cu nerespectarea de către consorţiul italian a unui contract comercial.

Ludovic Orban vine cu acuzații GRAVE la adresa PSD: anunță DEZASTRUL în teritoriu

Speţa e simplă: contractul pentru sursa gama a fost reziliat pentru că consorţiul câştigător al licitaţiei nu a livrat ceea ce avea de livrat (ba chiar a plătit penalităţi). "Soluţiile de mediere" cu care vă împăunaţi fie nu există fie sunt un abject trafic de influenţă. Doamna comisar, ce parte a frazei "un contract comercial a fost reziliat în urma nerespectării clauzelor" nu vă este clară? De când un comisar european intervine "pentru a găsi o soluție" în contracte comerciale? Aşa v-a învățat Iliescu când îi erați consilierã? Sau de când căutaţi cu disperare un loc eligibil în Parlamentul European, sacrificând chiar şi interesele cercetării româneşti? Vă reamintesc că Laserul de la Măgurele a ajuns să fie cel mai puternic din lume pentru că partea română şi franceză s-au achitat exemplar de construcţia clădirii şi construcţia laserului.

Doamna Creţu, luaţi exemplu de la predecesorul dumneavoastră Cioloş care, împreună cu Emil Boc, Traian Băsescu, subsemnatul şi Nicolae Zamfir am tăcut şi am făcut. Nu vă mai ridicaţi poalele în cap, ci procedaţi cum procedează comisarul pentru cercetare Moedas: lăsaţi contractul comercial să îşi urmeze cursul şi interveniţi când e cazul, conform fişei postului, pentru a vă asigura că România nu pierde bani pentru cel mai de succes proiect ştiinţific din istoria sa. Simplu ca bon jour.”, scrie Funeriu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.