Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Funeriu, testul adevărului pentru Cioloş şi Barna: Anunțați public că nu o votați pe 'penala' Goulard

adevarul.ro
funeriu daniel

Fostul ministru Daniel Funeriu lansează o provocare pentru Dacian Cioloş şi Dan Barna, înainte de votul din Parlamentul European pentru noua echipă de comisari europeani. Funeriu, care este şi cetăţean francez, le cere celor doi lideri ai Alianţei USR-PLUS să îşi respecte principiile enunţate public şi să nu o susţină pe candidata Franţei, Sylvie Goulard. Aceasta este investigată de justiţia franceză şi de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) într-un dosar de angajări fictive la cabinetul ei de eurodeputat.

"Domnule Cioloș, domnule Barna: dumneavoastră sau, după caz, membrii partidelor pe care le conduceți, veți/vor vota pro sau contra compatrioatei mele, Mme Sylvie Goulard? Dacă da, cum veți împăca chestia asta cu excelenta inițiativă "Fără Penali"?

Accept, strict pe temă, și răspuns de la dl. deputat european Tudorache. Care, dacă se exprimă pe subiect, sigur va fi preluat (de data asta ne-servită) de ziare punct com.

Întrebare suplimentară pentru domnul Dan Barna: sunteți sigur că Parlamentul European nu (mai) e foarte bine informat referitor la aspecte legate de anticorupția din România? Că atâta timp cât Monica Macovei era acolo eu știu că era perfect informat. Oups, am uitat... Monica nu e omnou. E doar Om.

PS: dl. Cioloș, dl. Barna, vă dau și o soluție pentru a vă rezolva conflictul de loialitate între slujirea agendei lui Macron și slujirea principiilor: dacă loialitatea față de principii este înaintea loialității față de Macron, anunțați public că nu o votați pe "penala" Goulard. Dacă loialitatea voastră față de Macron bate loialitatea față de principii, atunci măcar cereți ca LCK să fie numită înaintea votului. Măcar să obțină și România ceva de pe urma renunțării voastre la principii.

Eu am dublă cetățenie, dar loialitatea mea e, neștirbită, față de valoarea supremă care unește Parisul de București: adevărul. Voi ezitați în a vă tranzacționa loialitatea față de ceea ce are vocația de a ne separa: interese mici pentru posturi și influență. Vă cer ca, pentru milioanele care v-au votat, să îmi dovediți că greșesc", scrie Funeriu pe Facebook.

Noua propunere pentru postul de comisar european pentru Piață Internă, Sylvie Goulard, a fost audiată marți de poliția franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European, a declarat o sursă citată de Reuters. Audierea acesteia a avut loc în aceeași zi în care președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat lista celor 27 de viitori comisari UE, printre care se numără și Goulard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.