Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ghiță, declarația zilei: Cum a apărut clipul care a înnebunit internetul

Facebook
Daniel Ghiță

Un clip cu deputatul Daniel Ghiță în Parlament a devenit viral pe rețelele online. Daniel Ghiță, de la PSD, a explicat pentru STIRIPESURSE.RO care a fost sursa acestei întâmplări.

”A fost prima mea declarație în Parlament și am fost într-adevăr teribil de emoționat. M-am confruntat cu cele mai mari nume din kickboxing-ul mondial din și nu am avut niciodată asemenea emoții. Acest lucru arată însă cât de mult respect Parlamentul, spre deosebire de cei care calcă peste această instituție fundamentală a statului român. Nu se poate nega: am făcut greșeli și o să mai fac. Mi le asum. Învăț din aceste greșeli. Cred că e mai puțin grav ce am făcut eu decât acțiunile actualei majorități care votează legi împotriva poporului român sau decât ce face Guvernul care falimentează România ca să o vândă mai ieftin. Greșelile mele nu îi sărăcesc pe români, nici nu înstrăinează activele statului. Nimeni nu suferă de foame, nici nu moare cu zile din cauza lui Daniel Ghiță, ceea ce nu se poate spune despre PNL și USR care distrug România prin tot ceea ce fac”, a declarat Daniel Ghiță pentru STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Datele care răstoarnă criticile! Situația făcută publică de Rareș Bogdan

Deputatul mai spune că USR l-a luat la ochi după ce i-a criticat foarte dur pe reprezentanții acestui partid, amintind de rudele lor ”securiste”: ”USR a declanșat un război personal cu mine după ce am arătat că mulți dintre ei au rude securiste și acționează într-un mod securist. Același lucru se vede și din declarația mea din Parlament care a ajuns virală”, a adăugat Ghiță.

Iată și textul integral al declarației deputatului Daniel Ghiță care a făcut atâtea valuri:

Citește și: Atac fără precedent la Mircea Dinescu: ‘Pușlama ordinară’

“Mă adresez de la acest microfon cu bună credință și speranța că veți înțelege exact cele ce voi prezenta în continuare, bazându-mă strict pe fapte, iar concluzia vă aparține dumneavoastră.

În concret, în acest sanctuar al politicii românești sunt oameni care fac afirmații nefundamentate, susținute doar cu alte afirmații. Resping un asemenea mod de abordare și vă asigur cu tot respectul cuvenit că eu mă voi exprima numai în concret pe chestiuni clare, cunoscute uneori chiar de organele competente, dar care, în mod misterios, sunt ținute pe loc.

Citește și: Medicul Răzvan Constantinescu reacționează la atacul lui Florin Cîțu: ‘Pramatia aia schizoidă m-a făcut terorist’

Astfel, domnule Polițeanu, nu vă voi întreba decât lucruri perfect adevărate, dar dezonorante, din respect pentru mine și pentru locul în care ne aflăm în acest moment cu toții.

De aceea vă rog să ne spuneți, să răspundeți sincer dacă puteți, măcar o dată în viață, ce ați căutat în arhiva SIPA împreună cu doamna Monica Macovei, de la cine ați avut aprobare, în baza cărei legi, ce documente ați sustras, cu ce serviciu colaborați sau ați colaborat de vreme ce instituțiile statului, deși sesizate, țin nerezolvată această cauză, pe cât de gravă, pe atât de importantă pentru regimul democratic din țara noastră.

Citește și: Adina Alberts face publice conversații de pe WhatsApp: ‘Cazul m-a zdruncinat teribil. Mama ei susține că a fost ucisă de malpraxis’

Ca om politic, cetățean al țării mele, nu am suportat niciodată sintagma utilizată des de unii oameni politici, „această țară”, pentru că în ce mă privește dintotdeauna am gândit românește, am simțit românește și inima mea a bătut cu putere atunci când drapelul României a fost ridicat la Tokio sau ori de câte ori cu toată ființa mea am promovat și apărat valorile românești, cetățenii noștri (o să dau numai un singur exemplu dintre multe altele – cazul Nadăș).

De asemenea sunt colegi de-ai noștri din Parlament care efectiv aruncă de fiecare dată cu „noroi”, cu vorbe fără acoperire în fapte, delațiuni specifice fostei securități. Ce să înțelegem noi de aici, că această fantomă a trecutului ne urmărește și ne otrăvește viețile și astăzi sau că unii dintre noi sunt copiii și nepoții celor care au tras la Timișoara? Locul sfânt de unde a început Revoluția Română, care a continuat apoi la București și în alte puncte ale României în care tinerii și-au vărsat efectiv sângele pentru ca noi astăzi să le facem dreptate celor care nu mai sunt, precum și celor care au ales să trăiască fie în țara noastră, fie au luat, din păcate, drumul pribegiei”.

Citește și: Specialiștii avertizează! În luna aprilie vor exploda infectările cu coronavirus

Consider că aceia care nu renunță la vechile năravuri, îndeosebi cei care fac acuzații fără corespondență în realitate, vor să readucă România și pe noi toți la acele timpuri cumplite.

În ceea ce mă privește, țin să precizez că nu am nimic în trecutul meu de care să-mi fie teamă, rușine sau frică, niciodată în viața mea nu am luat un leu din banul public, după cum nu am luat un leu de la nimeni, m-am ridicat numai prin muncă, părinții mei sunt oameni simpli care întreaga viață au muncit.

Citește și: Datele care răstoarnă criticile! Situația făcută publică de Rareș Bogdan

Sper din tot sufletul ca toate cele prezentate pe scurt să fie o temă de reflecție pentru cei în cauză și la fel de mult sper să nu mai fiu nevoit să personalizez în viitor”.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.