Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Ghiță, reclamat după agresiunile din Parlament: 'Au mai fost 15 plângeri cu privire la comportamentul lui!'

Inquam Photos / George Calin
daniel ghita

Daniel Ghiță, reclamat după agresiunile din Parlament: 'Au mai fost 15 plângeri cu privire la comportamentul lui!'

Parlamentarul USR Sebastian Cernic a anunţat, miercuri, că va depune o sesizare la preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, în urma incidentului petrecut marţi în Parlament, în legătură cu "agresivitatea atât verbală, cât şi fizică" a social-democratului Daniel Ghiţă.

"Voi depune o sesizare către preşedintele Simonis Alfred, o sesizare în urma incidentului care s-a petrecut ieri în Parlament, un incident foarte trist. Nu mă aşteptam să fiu eu victima şi niciun coleg de-al meu să fie victima unei agresiuni fizice. Domnul deputat Daniel Ghiţă şi-a permis aici, pe hol, să mă agreseze fizic, nu înţeleg care a fost motivul, fără să-l fi provocat. A ales să mă tragă de ureche, e un semnal prost din partea Parlamentului şi nu trebuie să ne mirăm de ce cetăţenii au ajuns să nu aibă încredere în această instituţie. Domnul deputat Daniel Ghiţă este deputat PSD, a adoptat această agresivitate atât verbală, cât şi fizică de la partide precum AUR şi de la doamna Şoşoacă", a susţinut Cernic.

El şi-a exprimat speranţa ca Simonis să ia măsuri împotriva lui Ghiţă în Comisia juridică, în contextul în care pe numele deputatului PSD s-au mai înregistrat 15 plângeri privind comportamentul său. "Nu a fost luată nicio măsură", a completat parlamentarul USR.

"Voi depune sesizarea, voi merge către domnul preşedinte Alfred Simonis şi sperăm ca în Comisia juridică să se ia măsuri. Ştim foarte bine că au mai fost 15 plângeri cu privire la comportamentul domnului Ghiţă în Parlament, însă nu a fost luată nicio măsură", a afirmat Cernic.

Întrebat ce crede despre ideea lui Simonis de înfiinţare a unui serviciu de securitate al Camerei Deputaţilor, deputatul USR a spus că nu ar fi o idee bună.

"Nu cred că ar fi o idee bună, având în vedere că statul trebuie să se bucure de democraţie", a punctat Cernic.

Ce spune Alfred Simonis despre scandalul din Parlament?

„Este o seară, încă o seară rușinoasă pentru Parlamentul României”, spune președintele interimar al Camerei Deputaților, după ce parlamentarii AUR și USR au protestat în timpul dezbaterilor la buget. „Nu am văzut nicio diferență între extremiștii de la AUR sau cei de la USR”, afirmă el.

„Este o seară, încă o seară rușinoasă pentru Parlamentul României. Poate cea mai rușinoasă. Poate că în trecut am făcut și eu greșeli și am pus si eu Parlamentul într-o lumină proastă, dar parcă niciodată nu s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat astăzi. (...) Dreap dreptul jenant ceea ce s-a întâmplat”, spune Alfred Simonis, relatează Mediafax. Simonis a anuțat că o să fie luate sancțiuni după scandal (mai multe, aici).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.