Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Morar: 'Laura Codruţa Kovesi nu are expertiză să conducă DNA'

Daniel Morar

Laura Codruţa Kovesi i-a succedat lui Daniel Morar în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Fostul preşedinte, Traian Băsescu, a numit-o pe Kovesi în fruntea DNA, dar acum, prin ieşirile publice, regretă acest lucru. Băsescu l-a lăudat pe Morar în ultima vreme pentru activitatea sa din trecut de la această instituţie.

Citește și: DEMISIE la Antena 1: BOMBA lui Dan Capatos a plecat

În prezent judecător în cadrul Curţii Constituţionale, Daniel Morar critica încă din 2013 numirea Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

El considera ca viitorul sef al DNA trebuie sa aiba expertiza si performanta anti-coruptie, insa "doamna Kovesi nu are asa ceva, nu are un CV".

"Eu n-am o miza personala, (...) dar nu mi-e indiferent cine e sef la DNA. Daca tot vorbim de numele vehiculate, mi se pare inadmisibil ca niciunul dintre numele vehiculate sa nu fie de la DNA. Vorbim de doamna Kovesi sau de cine o fi. Daca DNA a progresat in acesti ani, se datoreaza procurorilor DNA si e normal ca in fruntea DNA sa fie cineva care a activat in DNA. Eu nu spun ca nu poate sa ocupe aceasta functie, dar ideea e ca trebuie sa ii alegem pe cei care au facut performanta anti-coruptie la DNA. Nu mi se pare normal ca sef al DNA sa fie altcineva decat un procuror al DNA. (...) In acest moment, pot sa vorbesc pentru ca nu am o miza personala, care am condus sapte ani si jumatate DNA si stiu ce vorbesc", spunea Morar în urmă cu trei ani pentru RTV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.