Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Zamfir: Audierea guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Comisia economică, reprogramată pentru 27 septembrie

romaniatv.net
daniel zamfir

Preşedintele Comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a anunţat că a reprogramat audierea guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, pentru data de 27 septembrie, după revenirea acestuia din concediul de odihnă. "Primesc o scrisoare de la BNR, de la primul viceguvernator, Florin Georgescu, prin care mi se solicita reprogramarea după 25 septembrie a audierii dlui Isărescu la Comisia economică, întrucât a intrat în concediu de odihnă. Admiţând că sunt motive obiective, am reprogramat audierea dlui Isărescu în ziua de miercuri 27 septembrie", a scris Zamfir miercuri pe pagina sa de Facebook, unde a postat şi o fotografie a documentului primit de la Florin Georgescu.

În scrisoare, lui Zamfir i se adresează rugămintea reprogramării întâlnirii membrilor Comisiei economice din Senat cu conducerea Băncii Naţionale după 25 septembrie, deoarece, conform programărilor anterioare, guvernatorul Mugur Isărescu este în concediu legal de odihnă pe anul 2017 iar viceguvernatorii Florin Georgescu şi Liviu Voinea participă, în străinătate, la două conferinţe internaţionale.

Daniel Zamfir a anunţat pe 14 septembrie că l-a invitat marţi, 19 septembrie, pe guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, pentru audiere în comisie în legătură cu supravegherea de către banca centrală a activităţii instituţiilor financiare nebancare (IFN). "Sunt multe lucruri care în opinia membrilor Comisiei economice trebuie să le lămurească domnul guvernator. Primul şi cel mai important lucru este acela referitor la supravegherea BNR a activităţii instituţiilor financiare nebancare. Ani de zile BNR a spus că nu are pârghii asupra acestor societăţi financiare nebancare. În urmă cu trei săptămâni am constatat că Banca Naţională a putut să intervină, a stopat aceste practici incorecte ale instituţiilor de credit nebancare, iar întrebarea pe care i-aş pune-o domnului Isărescu şi i-o voi pune în mod categoric este de ce nu a intervenit în toată această perioadă, a lăsat ani de zile aceste IFN să practice nişte dobânzi absolut aberante, ajungând până la 7-8.000% şi a intervenit acum? Este o întrebare simplă, logică, de bun-simţ", a declarat Zamfir pe 14 septembrie, la Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.