Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniel Zamfir dezvăluie date șocante: Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN, când a văzut ce dobânzi practică/ VIDEO

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, susține că există IFN-uri în România care practică dobânzi între 7000% și 8000%. Zamfir a spus că celebrul cămătar Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN, când a văzut ce dobânzi practică aceste instituții nebancare.

”Există IFN-uri în România care practică dobânzi între 7000% și 8000%. Da, ați auzit bine. Vedeți de ce v-am zis că stați jos. Există IFN-uri care practică dobânzi de 69.000%. Faptul că această piață a rămas așa, că oamenii nu erau avertizați, că nu li se spunea cât este dobânda.

Știți că Nuțu Cămătaru și-a făcut IFN? Pe bune are IFN. Nuțu Cămătaru, care dădea bani la negru cu camătă și risca închisoare, văzând cam de dobânzi practică IFN-urile a intrat omul în legalitate. Nu e o glumă, este o realitate și atunci am stabilit să plafonăm dobânzile la IFN-uri.

Am înțeles că piața este liberă, dar piața liberă nu trebuie să se transforme în junglă”, a explicat Daniel Zamfir.

S-a închis un cerc de abuzuri

Senatorul PSD a punctat că prin acest act normativ "s-a închis un cerc legislativ care protejează oamenii de abuzurile instituţiilor de creditare", început cu Legea dării în plată şi Legea leasingului.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în calitate de for legislativ decizional, proiectul de lege privind protecţia consumatorilor care se referă la plafonarea dobânzilor anuale efective la instituţiile financiare nebancare şi la limitarea creanţelor pe care le solicită recuperatorii.

Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor cu privire la costul total al creditării şi la cesiunea de creanţe a fost adoptat cu 172 de voturi "pentru", 81 "împotrivă" şi trei abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.