Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daniil Medvedev câștigă turneul de la Marsilia și urcă pe doi în clasamentul ATP

tennisnet.com
Daniil Medvedev

Daniil Medvedev și-a sărbătorit duminică ascensiunea pe locul 2 mondial în clasamentul ATP cu o victorie împotriva lui Pierre-Hugues Herbert (93 ATP), în finala turneului de tenis masculin Open 13 Provence, de la Marsilia, relatează mediafax.

Rusul a servit 13 ași și a salvat patru din cele cinci puncte de break cu care a avut de a face, pentru a câștiga cu 6-4, 6-7 (4), 6-4, o finală destul de complicată, ce nu a reflectat diferența de 90 de locuri din clasamentul ATP, dintre cei doi combatanți.

Acesta este al 10-lea trofeu ATP obținut de Medvedev în carieră. Numărul 3 mondial a câștigat șase dintre aceste trofee la turnee de hard.

„Sunt foarte fericit să câștig cel de al 10-lea turneu al carierei. Am realizat unul din visele mele din copilărie", a spus Medvedev după meci, citat de atptour.com.

„Cred că este deja o mare realizare, dar voi încerca să lucrez mai mult și să obțin ceva mai mult ... Îmi place foarte mult să joc pe hard. Simt că este suprafața care se potrivește cel mai bine jocului meu”, a mai declarat cel care începând de luni va ocupa locul 2 în ierarhia mondială.

Medvedev îl va depăși pe Rafael Nadal, devenind primul jucător, în afara celor patru granzi ai tenisului mondial (Nadal, Federer, Djokovic, Murray) care ocupă poziția nr. 2 în clasamentul ATP de la Lleyton Hewitt încoace, care realiza aceași performanță în iulie 2005.

Cu victoria de duminică, Medvedev a ajuns la 14 meciuri câștigate, din cele 16 jucate în 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.