Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Danileț: MEDEL nu e o instanța europeană. UNJR a cerut o reacție și o are. Atâta tot

Facebook.com
Cristi Danileț

"MEDEL nu e o instanța europeană. Ci este o asociație constituită în Europa din câteva organizații naționale de magistrați. UNJR, o organizație din Romania cu vreo cativa membri din Romania, a cerut MEDEL o reacție. Și o are. Atâta tot", a scris judecătorul Cristi Danileț pe Facebook.

Reacția magistratului a venit după ce judecătorul Dana Gîrbovan a publicat o rezoluție a organizației magistratilor europeni MEDEL, prin care se “condamna cu fermitate incheierea de protocoale secrete intre institutile din cadrul autoritatii judecatoresti si Serviciul Roman de Informatii, ce submineaza statul de drept, democratia, independenta sistemului judiciar si dreptul la un proces echitabil, incalcand astfel drepturile fundamentale ale romanilor protejate de Constitutie si de Conventia Europeana a Drepturilor Omului”.

De asemenea, organizația solicită "încetarea atacurilor împotriva Curții Constituționale din România, care subminează încrederea într-o instituție fundamentală ce protejează statul de drept și drepturile omului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.