Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dans, parada militară și spectacol de muzică populară, la Craiova de Ziua Națională

Inquam Photos / Octav Ganea
parada nationala

Parada militară la care au participat peste 500 sute de militari din Garniozoana Craiova, soldați polonezi dislocați la Craiova, dar și voluntari însoțiți de câini de salvare a fascinat cele 8.000 de persoane prezente, scrie Mediafax. „Eu îmi doresc să fiu militar, iar prietenul meu jandarm”, a spus un copil.

Dimineață au fost depuse zeci de coroane de flori la statuia lui Alexandru Ioan Cuza din fața Primăriei Craiova. Apoi, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a transmis mesajul premierului Ludovic Orban.

Momentul cel mai așteptat a fost însă parada militară. Peste cinci sute de militari din Garniozoana Craiova, dar și voluntari însoțiți de câini de salvare au defilat prin fața a aproximativ opt mii de oameni care au venit să sărbătorească Ziua Națională a României în centrul Băniei.

Alături de militarii craioveni au defilat și soldații polonezi dislocați la Craiova în cadrul Brigăzii Multinaționale.

Tehnica i-a fascinat pe copii, în special.

“Mie mi-au plăcut jandarmii”, a spus un băiețel

“A fost foarte frumoasă parada. Eu îmi doresc să fiu militar, iar prietenul meu jandarm. Mie mi-a plăcut garda, armata, poliția și jandarmeria antitero”, a spus un alt copil

„Ei vin în fiecare an. Eu, din cauza faptului că lucrez, nu pot să vin de fiecare dată. Astăzi a fost totul perfect. La mulți ani, România!”, a spus un craiovean care a venit la paradă împreună cu cei doi copii ai săi.

„La mulți ani, România!”, a spus și o fetiță.

Atmosfera de sărbătoare a fost completată de peste 100 de voluntari din Craiova, Iordania, Georgia și Franța care au dansat pe muzică populară românească.

Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol de muzică populară susținut de artiști ai Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.