Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop: Care este contribuția instituțiilor statului român la eșecul BLUE AIR? PER solicită răspunsuri!

Facebook
Danut Pop

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român (PER), intervine în scandalul momentului și se întreabă care este contribuția instituțiilor statului român la eșecul Blue Air.

"Suntem în fața unui eșec anunțat pe care PER l-a prevazut cu cel putin 10 ani în urmă! Înființată acum 18 ani, urmare a unei preluari "amiabile" a uneia din cele mai valoroase asseturi ale TAROM, respectiv destinatiile profitabile din Spania si Italia, masiv populate de românii din diaspora, BLUE AIR este în fața decontului firesc; "întamplator", TAROM si-a redus operarea pe aceste destinații, după care a ieșit de pe aceste piețe, singurele profitabile în perioada mentionată, cu urmări dezastruoase pentru compania națională!

A fost vreodată întrebat vreun Director al TAROM despre această trădare a intereselor statului român? A bătut drumurile instituțiilor abilitate, vreunul din Directorii Aviației Civile din Ministerul Transporturilor, ai Autorității Aeronautice Române sau vreun membru al multelor Consilii de Administrație, plătiți si premiati pentru a proteja un brand național de magnitudinea TAROM?

PER cere publicarea listei tuturor acestora, în vederea solicitării de explicații! Credem că este momentul ca eșecurile să poarte și nume!

PER refuză să încurajeze cheltuirea fondului de rezervă al Guvernului pentru acoperirea fără sancțiuni a celor responsabili de acest dezastru. Banul public nu trebuie să se constituie într-un mijloc de acoperire a lipsei de profesionalism și a aranjamentelor de culise!

Mesajul Guvernului privind grija față de cetățeanul român abandonat de o companie sau alta, bazat pe banul public colectat tot de la acesta, este un mesaj fals pe care nu mai vrem să-l auzim! Suntem curiosi cum s-a aprobat acordarea ajutorului de stat de 62 de milioane de euro? În ce bază a garantat Guvernul acest ajutor? Există nume, semnături, avize, etc pe care nu ar trebui să le știm?", spune Dănuț Pop, președintelePER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.