Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop critică UE pentru faptul că finanțează industria de armament

Facebook
Danut Pop

Liderul Partidului Ecologist Român susține că România are nevoi mai importante decât să arunce banii de la buget pe armament, la comanda UE.

“ După ce UE ne-a obligat să cumpărăm vaccinuri, acum ne obligă să cumpărăm și bombe.

La Bruxelles zilele acestea s-a dezbătut ideea impunerii unui mecanism de achiziție a armamentului asemănător cu cel folosit în timpul Pandemiei. Practic achizițiile de armament pe care le vor face statele membre se vor decide de către Uniunea Europeană, pe banii noștri bineînțeles. Până la acest moment s-a donat Ucrainei armament în valoare de 2 miliarde de euro, iar statele estice în mod special sunt nevoite să refacă stocurile.

Problema este că într-un stat precum România orice cheltuială inutilă trebuie eliminată, pentru că bugetul efectiv nu mai acoperă nevoile primordiale ale cetățenilor. În contextul acesta de scumpiri la tot ceea ce înseamnă alimente de bază, carburanți și nu numai, în condițiile în care se vorbește despre plafonarea salariilor și  lipsa banilor pentru pensii este inadmisibil să ți se impună de către UE cum să-ți cheltuiești finanțele.

Nu numai că această inițiativă încalcă suveranitatea statelor, dar deja Uniunea Europeană capătă un iz de afacere profitabilă pentru anumite industrii“ spune Dănuț Pop.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.