Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, liderul PER, crede că inițiativa de creare a unui departament DSU contra fake news a fost reală

per.ro
Danut Pop

Președintele PER,  Dănuț Pop, reales în acest weekend în funcție consideră că dacă oamenii nu reacționau la timp, departamentul DSU contra fake news, chiar se înființa:

“Să ne amintim puțin vă rog de așa zisa inițiativă a Guvernului de zilele trecute, care îi oferea lui Arafat dreptul să decidă cine e cu rușii și cine nu, prin înființarea unui departament al DSU de detectare a fake news. Încă de la început au apărut în presă zvonuri că softul se baza pe asocieri de cuvinte cheie, precum critici la adresa guvernanților. La foarte scurt timp după ce informația a ajuns pe presă și societatea civilă s-a inflamat pe bună dreptate că măsura reprezintă un element de cenzură și constrângere, Ciucă a bătut în retragere: că nu vine de la guvern, că e fake news, că o vrea societatea civilă etc.

Ideea e că nu știau cum să o mai dea la-ntors, dar nici românii nu sunt proști. Dovadă că nu a fost fake news, ci chiar o gafă stau declarațiile și atenționările unui fost șef SIE. Generalul Silviu Predoiu îl atenționează în mod public pe Premierul Ciucă de faptul că este prost sfătuit și că asta a fost a 2-a mare gafă a Guvernului, într-o singură săptămână; că ne descurcăm cu propaganda rusească, dar ne este mai greu cu cei care propun inițiative de genul, care fac statul român să pară unul autoritarist.

Dragi români, lăsați-mă să nu cred că ieșea Predoiu public să comenteze pe baza unui fake news. Adevărul a fost că asta au avut în cap să facă și când au văzut că iese cu scandal, au dat-o la-ntors ca la Ploiești. Ei sunt șmecheri, dar nici românii nu sunt proști” spune liderul PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.