Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop (PER) condamnă ferm tupeul ambasadorilor străini care s-au amestecat în politica energetică a României

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

Liderul Partidului Ecologist Român solicită revocarea ambasadorilor care au cerut despăgubirea furnizorilor de energie de către Guvernul României.

“Știați că România nu a scăpat de obiceiurile fanariote și de plata birului? S-au schimbat doar stăpânii, acum guvernanții noștri își cumpără locurile de la Occident.

Altfel nu se explică tupeul ambasadorilor Franței, Germaniei, Italiei și Marii Britanii. Aceștia cu un cinism demn de stăpânii de sclavi și-au depășit atribuțiile postului, cerând României despăgubirea furnizorilor de energie care au fost obligați de Guvern să compenseze facturile. Pe spatele cui credeți că s-ar face această despăgubire? Tot pe spatele nostru, al românilor cu venituri minime și taxe enorme. Domnule Virgil Popescu, dacă tu nu ai fost susținut în funcție ca să reprezinți interese externe, cum au ăștia tupeul să ceara așa ceva? Cum au tupeul să ne spună ce să facem cu resursele și taxele în țara noastră?

Ar trebui luate măsuri ca niciun alt stat să nu se mai amestece în treburile noastre interne. Domnii ambasadori sa ceară guvernelor lor, nu nouă, să-și susțină furnizorii. Statutul lor le permite să aibă dialog doar cu Ministrul de Externe, nu să facă politică energetică în România. Este o jignire față de români ce și-au permis aceste state. Ne tratează ca pe niște sclavi. Ministrul de Externe ar trebui în mod normal, dacă este patriot, să solicite URGENT revocarea mandatelor acestor ambasadori, conform Convenției de la Viena. Articolul 42, care stipulează activitatea ambasadorilor într-o țară străină a fost grav încălcat prin aceste solicitări. Dacă eu aș cere așa ceva în țările lor, m-ar lega. Ar trebui trimiși de unde au venit ca să înțeleagă odată pentru totdeauna și Occidentul că nu suntem colonia lor de sclavi” a afirmat Dănuț Pop.

Pe fondul scumpirilor facturilor la energie și a plafonării veniturilor, mulți români se confruntă cu o sărăcie extremă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.