Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, Presedinte PER: 'Adoptați Legea privind Răspunderea Magistraților!'

Radu Pop
Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Dănuț Pop, presedinte PER, cere adoptarea legii privind Răspunderea Magistraților!

„Cu un nou guvern la conducere, trebuie să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor pentru o Justiție Independentă! PER a depus încă din 2016 un proiect de lege privind răspunderea magistraților, care zace însă și în prezent în Parlament.

Este inadmisibil ca partidele politice să continue să evite acest subiect în timp ce România a plătit zeci de milioane de euro la CEDO în urma condamnărilor. Partidele politice trebuie să introducă, prin lege, răspunderea de natură penală a procurorilor și judecătorilor care comit erori judiciare sau care acționează cu rea-credință în cauzele penale sau civile pe care le instrumentează.

Cazul recent al avocatului Robert Roșu este un exemplu clar, un om care a stat aproape un an la închisoare pentru a satisface ambițiile unor persoane din spatele instituțiilor de forță. Deși acestea ar trebui să reprezinte principiile Justiției, adesea utilizeze instituțiile în scopuri personale sau politice!

Răspunderea magistraților trebuie să existe în România! Indiferent de culoarea guvernării, PER susține o Justiție corectă, iar politicienii trebuie să se ridice la nivelul pozițiilor pe care le ocupă”, a declarat Dănuț Pop, presedinte PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.