Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele Partidului Ecologist Român: 'Specialiști în medicină critică vaccinarea copiilor și oferă argumente, iar părinții se tem'

Inquam Photos / Octav Ganea
Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, solicită medicilor și autorităților sa ofere explicații concrete în privința vaccinării copiilor, având în vedere reticența părinților și părerile ambigue ale statelor UE.

"In timp ce privim ingrijorați la ce se întamplă în Ucraina, în România se defasoară deja campania de vaccinare a copiilor între 5 și 11 ani. O campanie neasumată de cineva anume, comunicările făcându-se în numele Comitetului Național pentru Coordonarea Activităților privind Vaccinarea, CNCAV.

Potrivit unui sondaj IRES din perioada 16- 29 septembrie 2021, 70% dintre părinții elevilor de 12-18 ani nu doresc să-i vaccineze, însă ar vrea ca aceștia să meargă la școală în format fizic. Vaccinarea copiilor sub 12 ani este si mai problematica, autoritatile având un obiectiv de doar 20%, date fiind studiile existente ce relevă un grad crescut de reticență parentală.

În ciuda ok-ului dat de Agenția Europeană a Medicamentului, statele din UE nu au avut o abordare unitară în ceea ce privește vaccinarea copiilor. Marea Britanie nu a recomandat vaccinarea la copii pe motiv că avantajele sunt marginale. Au existat acele știri despre suspendarea vaccinului Moderna in Suedia, Danemarca pe motiv de risc de miocardita si pericardita.

Specialiști în medicină critică vaccinarea copiilor și oferă argumente, iar părinții se tem din ce în ce mai mult pentru că nu își asumă nimeni posibile reacții adverse!

PER cere medicilor și autorităților să iasă public si să vorbească despre acest subiect important și să explice de ce este atât de important ca cei mici să fie vaccinați. De asemenea, este important să știm cine a aprobat vaccinarea copiilor între 5-11 ani date fiind studiile de neîncredere ale părinților și cine a comandat vaccinul pentru aceștia."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.