Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele PER: Întâlnirea lui Bode cu Gerhard Karner a arătat obediența și pupincurismul care ne caracterizează

Facebook
Danut Pop

Dănuț Pop, președintele PER: Întâlnirea lui Bode cu Gerhard Karner a arătat obediența și pupincurismul care ne caracterizează

”Întâlnirea ministrului Lucian Bode cu omologul austriac, adică cel care s-a opus aderării României la Schengen, nu a reprezentat dezghețarea relațiile bilaterale între România și Austria, ci din păcate, a fost încă o ocazie de a ne arăta obediența și pupincurismul ce ne caraterizează față de cei care împiedică şi condiționează intrarea Romaniei în diferite organisme europene.”, susține șeful PER.

”Ca să fiu și mai clar, această inspecție nu trebuia să aibă loc! Continuăm să ne justificalăm, să ne rugalăm, să cerem un drept fundamental anexat aderării! Acceptăm în continuare să fim pe jumătate membri ai UE! Dacă tot nu avem poziția de membru cu puteri depline, nefiind parte a Europei- Schengen, nu ar trebui să avem poziția de slugi și să îi lăsăm să ne impună hotărârile lor! Președinții și șefii de Guvern ai României care au tolerat accesul condiționat al României la UE (MCV și Schengen) ar trebui să dea socoteală în fața națiunii române pentru suferințele, umilințele şi daunele aduse cetățenilor români de actul lor de trădare chiar dacă este incompetență, prostie sau neglijență!

Și de parcă nu era de ajuns atitudinea vădit slugarnică a lui Bode, a aparut și DNAul cu reținerea unui director din cadrul Autorității Vamale, taman în ziua prezenței la București a austriacului Gerhard Karner.

Nu înțeleg de ce ținem morțiș să arătăm că facem eforturi pe un segment la care stăm bine. România îndeplineşte criteriile de a intra în Schengen de ani de zile.

Diplomația românească a mai primit o bilă neagră! Nu ar fi rău ca demnitarii români, în frunte cu Bode și Aurescu să urmarească serialul "Diplomata", pe Netflix. Poate mai învață ceva dacă manualele clasice nu le-au fost de ajuns și mai ales că începe sfârsitul de săptămână, prelungit de 1 mai.”, susține Dănuț Pop, președintele PER.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.