Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop, președintele PER: Vina pentru ce se întâmplă zilele astea în Justiție o au chiar procurorii și instanțele!

Facebook
Danut Pop

Președintele Partidului Ecologist Român (PER) Dănuț Pop critică dur ceea ce se întâmplă în zona justiției. El consideră că aproape în totalitatea vinei este tot a lucrătorilor din Justiției, procurori și judecători, care în loc să își vadă de treabă în limitele legii au intrat în zona politică ajungându-se la situația falimentară de azi când prejudiciile estimate se duc pe apa sâmbetei:

”Direcția Națională Anticorupție a transmis că în urma deciziei Înaltei Curți de Casație și Justiție din 25 octombrie vor fi închise 557 de dosare penale cu un prejudiciu total de 1,2 miliarde de euro.

Foarte puține reacții pe această temă!

190 dosare au un prejudiciu estimat la 648.207.688 euro (valoarea totală a mitei și a traficului de influență 50.997.625 euro) și alte 367 dosare se află în diferite stadii de judecare (pe rolul instanțelor), cu un prejudiciu estimat la 561.230.056 euro.

Eu consider că este tocmai vina procurorilor și a instanțelor. Trebuia să instrumenteze cazurile, să nu țină dosarele la sertar pentru șantaj. Aceste practici sunt deja cunoscute în România, cele mai importante dosare nu au fost rezolvate nici până acum, de zeci de ani. Mai mult, cu toată campania și  spectacolele lui Kovesi, România a stat mereu prost la recuperarea prejudiciului. Din contră, părea că justiția din țară noastră avea ca targete capturarea peştilor mari, mai degrabă show- ul cătuşelor în sine, decât recuperarea prejudiciilor.

Deci sensibilitatea asta promovată pe acest subiect e inutilă pentru că statul român în general nu a fost preocupat să recupereze. Din contră, magistrații au pensii și salarii nesimțite și foarte puțină răspundere. Ar trebui să plătească cei care trebuiau să se ocupe de aceste dosare.

Practic, ne plângem de milă inutil cand ar trebui să milităm pentru schimbarea acestui sistem greșit promovat în ultimii ani şi menit să reconfigureze scena politică şi doar atât.”, susține Dănuț Pop în comunicatul remis redacției.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.