Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dănuț Pop solicită reducerea accizei și plafonarea prețului la carburanți

per.ro
Danut Pop

Liderul Partidului Ecologist Român atenționează Guvernul că românii sunt în incapacitatea de a-și mai plăti cheltuielile de bază. El solicită reducerea accizei și plafonarea prețului la carburanți, măsuri aplicate și de alte state. “În România în ultimele 2-3 luni s-au scumpit toate. Prețurile au luat-o razna efectiv și adevărul este că veniturile medii ale românilor de abia mai acoperă utilitățile, carburanții sau alimentele. Românii nu își mai permit o viață decentă, deși muncesc pentru ea, iar clasa politică doarme. Nici micii antreprenori români în scurt timp nu-și vor mai putea susține afacerile.

Să ne uităm puțin la prețul carburanților. În România acciza este de 60%, bani care sunt încasați de statul român, deci teoretic aceasta trebuia redusă prima, ca să scadă prețul total. Da’ de unde? Și-a făcut puțin guvernul imagine, a anunțat că o scade pe termen de 3 luni, după care a revenit că nu se poate că nu-i lasă UE. Au luat guvernanții noștri în brațe o directivă UE și a picat tot ce au promis cu o zi înainte. Păi atunci să vină UE să ne plătească și salariile, că românii nu mai au din ce trăi dacă nu-i lasă UE. Adevărul este că alte țări europene au introdus reducerea accizei printre măsuri. În Italia a fost chiar propunerea premierului, într-un cadru de măsuri mai elaborat. Ca să nu mai zic de Ungaria și mai nou Slovenia care au plafonat deja prețul carburanților, decizie excelentă pentru cetățeni. Diferența dintre noi și ei este că România are conducători cărora nu le pasă de români. Sau poate așteaptă să ne salveze UE.

Puteam și noi să aplicăm astfel de măsuri, puteam și noi să ne reducem și costul facturilor la gaze și curent, dar pe guvernanții noștri nu-i interesează de români. PER reamintește că a propus de nenumărate ori singurele soluții la problema dependenței externe de resurse: naționalizarea prin răscumpărare a societăților de distribuție sau dacă nu, crearea unei companii de stat la care acesta să fie distribuitor. Dar ce credeți, se fac că nu ne aud…niște adevărați patrihoți guvernanții noștri” a scris pe Facebook Dănuț Pop. Reacția liderului PER vine în urma unui val de scumpiri în România generat la majoritatea bunurilor și serviciilor de bază. Prețurile s-au dublat sau chiar triplat la multe dintre alimente, la facturi și în unele perioade chiar la pompă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.