Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dar de nuntă inedit oferit de Vladimir Putin la nunta fiicei ministrului de Externe din Austria

REUTERS/ Sergei Karpukhin
putin deget

Preşedintele rus Vladimir Putin a dansat sâmbătă braţ la braţ cu şefa diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, la nunta acesteia din urmă, care şi-a atras un val de critici pentru gestul ei de a-l invita la un asemenea eveniment pe liderul de la Kremlin, consemnează agenţiile Reuters şi EFE.

Citește și: Partidul Social Democrat din Elveția, atac VIOLENT la adresa lui Liviu Dragnea: El este PĂPUȘARUL

La puţin timp după orele prânzului, televiziunea austriacă Oe24 a transmis în direct aterizarea avionului preşedintelui Vladimir Putin pe aeroportul oraşului austriac Graz. El a apărut apoi la nunta lui Karin Kneissl cu un buchet de flori şi însoţit de o trupă de solişti cazaci care le-au cântat mirilor o serenadă. Fotografii prezenţi au surprins şi momentele în care Kneissl şi Putin vorbeau ori dansau. 

Printre invitaţi s-au numărat şi cancelarul conservator austriac Sebastian Kurz, precum şi vice-cancelarul Heinz Christian Strache, liderul partidului de extremă dreapta FPOe, care a promovat-o pe Karin Kneissl în funcţia de ministru de externe, ea nefiind însă membră a acestei formaţiuni. 

În vârstă de 53 de ani, Karin Kneissl s-a căsătorit cu omul de afaceri Wolfgang Meilinger, nunta desfăşurându-se într-un sat viticol din apropiere de Graz. 

Dar elementul inedit al nunţii rămâne invitaţia pe care şefa diplomaţiei austriece i-a adresat-o liderului de la Kremlin, gest care a provocat surprindere şi un val de reacţii negative, mai ales în contextul în care Austria deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE. Cei care o critică pe Karin Kneissl văd în această invitaţie inclusiv o slăbire a poziţiei UE în faţa Rusiei. 

'Îi doresc sincer (lui Kneissl) tot ce este mai frumos la nunta ei, dar mi-ar fi plăcut ca pentru interesul naţional să se fi evitat reacţiile internaţionale negative cauzate de invitarea preşedintelui rus', a transmis purtătorul de cuvânt al Partidului Social-Democrat (de opoziţie), Andreas Schieder, referindu-se în special la reacţiile venite din Ucraina, unde preşedinta comisiei de politică externă a parlamentului de la Kiev, Hanna Hopko, a spus că 'din acest moment, Austria nu mai poate fi un mediator în Ucraina'. 

Răspunzând criticilor, MAE austriac a negat existenţa vreunei 'schimbări în politica externă a Austriei' şi a insistat că este vorba despre un 'eveniment privat', iar vizita lui Putin este una 'personală'. 

La rândul său, liderul extremei drepte austriece, Heinz Christian Strache, vede în această invitaţie mai degrabă o publicitate preţioasă pentru Austria prin mediatizarea intensă a prezenţei lui Putin la nuntă. 'Nu poate exista o publicitate mai bună pentru Austria, pentru natura ei minunată, peisajele de vis şi autentica ei ospitalitate', a spus preşedintele partidului care o susţine pe Karin Kneissl. 

La ora locală 16:23 avionul preşedintelui Putin a decolat de la Graz, îndreptându-se către Berlin, unde preşedintele rus va avea în cursul serii o întrevedere cu cancelarul german Angela Merkel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.