Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dare de mită suprinsă de body-cam-ul unui poliţist şi sesizată la Call-center anticorupţie

Facebook
mita politie

Un conducător auto, depistat la volan sub influenţa alcoolului, a fost reţinut după ce a fost prins în flagrant de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş în timp ce oferea unui agent de poliţie sumele de 2.500 de lei şi 300 de euro şi care, anterior, fusese surprins de body-cam-ul din dotarea poliţistului în timp ce îi oferea 800 lei pentru a nu-i suspenda permisul de conducere, potrivit Agerpres.

Poliţistul a sesizat incidentul la Call-center anticorupţie.

"La data de 22.01.2024, ofiţeri de poliţie din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş, coordonaţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au prins în flagrant un conducător auto în timp ce oferea unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Mureş sumele de 2.500 de lei şi 300 de euro, cu titlu de mită. Anterior, în cursul zilei de ieri, agentul de poliţie din cadrul IPJ Mureş - Poliţia Municipiului Târgu Mureş a sesizat la Call-center anticorupţie - 0800.806.806 faptul că a oprit în trafic un conducător auto, iar, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 0,63 mg/l în aerul expirat. De asemenea, poliţistul a semnalat faptul că, fiind condus la recoltarea de probe biologice, conducătorul auto i-a comunicat că este dispus să plătească, cu titlu de mită, orice sumă de bani pentru a nu-i fi anulat permisul de conducere. Pentru a întări promisiunea făcută, conducătorul auto a oferit poliţistului suma de 800 de lei, moment surprins cu body-cam-ul din dotare", precizează un comunicat transmis, marţi, de DGA.

În cursul zilei de marţi, conducătorul auto l-a contactat din nou pe agentul de poliţie, oferindu-i suplimentar sumele de 2.500 de lei şi 300 de euro, încercând în acest mod să-l determine să nu-şi îndeplinească atribuţiile legale, context în care a fost constatată infracţiunea flagrantă, adaugă sursa citată.

Procurorul de caz a dispus reţinerea conducătorului auto pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând ca, în cursul zilei de miercuri să fie prezentat Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.