Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daria Ioana Tudor şi Florian Mitrea - susţin la Braşov, la Sala Filarmonicii, un concert pentru două piane în primă audiţie românească

Artmark
Nathan Mischonzniki pian Furnizor al Curței Regale

Doi pianişti români aclamaţi pe scenele internaţionale - Daria Ioana Tudor şi Florian Mitrea - susţin joi seara, la Braşov, la Sala Filarmonicii, un concert pentru două piane în primă audiţie românească, evenimentul desfăşurându-se în deschiderea Festivalului Hoinar 2021, a informat instituţia braşoveană de cultură, conform agerpres

"Muzică clasică aşa cum nu aţi mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern şi jazz - aceasta este invitaţia pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 şi 14 decembrie, la Braşov şi la Bucureşti. Festivalul se deschide pe 2 decembrie, de la ora 19,00, la Filarmonica din Braşov, cu un spectaculos tur de forţă ce un concert pentru două piane în primă audiţie românească", se arată într-un comunicat al Filarmonicii Braşov.

Daria Ioana Tudor este lector la Universität der Künstedin Berlin, cu o carieră internaţională pe scenele din Germania, Austria sau Statele Unite ale Americii, iar Florian Mitrea este profesor la Academia Regală din Londra şi a cântat pe scena legendarei Carnegie Hall din New York.

Cei doi vor aduce publicului un maraton cu trei concerte pentru pian de Beethoven, Bartok şi respectiv de Liszt, sub bagheta dirijorului Daniel Enăşescu şi alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din Braşov.

Unul dintre acestea, Concertul dublu de Bartok, este cântat în premieră în România.

"Concertul dublu de Bartok pentru două piane, percuţie şi orchestră este cântat în România pentru prima dată. Celor 176 de clape ale celor două piane, puse coadă în coadă, li se alătură o întreagă muniţie de instrumente de percuţie - timpani, tobă bas, gong, trianglu, xilofon, şi multe altele. Împreună cu dirijorul şi orchestra, se porneşte o muzică total nemaiauzită, aproape cinematografică în capacitatea ei de a evoca imagini prin sunet", susţine pianistul Florian Mitrea.

Biletele pentru concert sunt puse în vânzare online pe www.bilet.ro, precum şi la casieria Filarmonicii Braşov, preţul unui bilet fiind de 40 lei.

Evenimentele din cadrul Festivalului Hoinar 2021 vor continua la Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.