Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov a făcut declarații cu privire la scăderea veniturilor după trecerea contribuțiilor: 'O minciună imensă, nedreaptă'

Inquam Photos / Octav Ganea
Darius Valcov

Consilierul de stat al premierului, Darius Vâlcov, a declarat, luni, cu referire la scăderea anunțată de liderii sindicali a veniturilor salariaților după trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat, că este vorba e o minciună imensă și nedreaptă, informează Mediafax.

Întrebați vreun lider de sindicat, cu toate protestele care au fost, cu interese, cu mai puține interese, dacă-și dorește ca cineva să vină să anuleze această lege a salarizării. (...) Este o minciună imensă, nedreaptă, și este păcat că anumiți lideri de sindicat vin să spună aceste lucruri când dumnealor știu realitatea", a precizat Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului, în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3.

Consilierul a mai adăgat că, de fapt, ar fi existat doar 42 de astfel de cazuri, care ar fi și fost sancționate. Declarația lui Darius Valcov a venit în contextul unei discuții legate de pierderile salariale ale unui număr de un milion de angajați, cauzate de mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat.

Consilierul a făcut, însă, și o serie de precizări cu privire la programul de guvernare, precum și referitor la măsurile aplicate de la sfârșitul anului 2016 încoace.

Vezi și: Practici folosite de un cunoscut retailer din România: Cum sunt înşelaţi clienţii

Întrebat care este creșterea reală economică a României de la sfârșitul anului 2016 încoace, Darius Vâlcov a menționat o creștere reală de 24% de la sfârșitul anului 2016 încoace.

"Am depășit Grecia, anul acesta depășim Cehia și Portugalia, în 2020 vom depăși Finlanda și vom fi pe locul 12. Astăzi suntem pe locul 16. (...) În 2016, în decembrie, veniturile României erau de 50 de miliarde de euro. S-a propus în programul de guvernare să ajungem la 75 de miliarde de euro în 2020. Adică în patru ani de zile să creștem cu jumătate veniturile țării. N-au trecut patru ani de zile și România este la 62 de miliarde. Și vor mai intra încă 13 minim miliarde de euro în următorii doi ani de zile", a completat Vâlcov.

Consilierul a mai precizat că, în momentul de față, PIB-ul României ar fi de 203 miliarde de euro, comparativ cu PIB-ul României din 2016, de 170 de miliarde de euro.

În plus, Darius Vâlcov a precizat și o rată de aplicare a programului de guvernare de 42%. "Trebuie să anunț, dacă este corect ceea ce spun, că urmează perioadă cea mai importantă și să spunem așa, explozivă în ceea ce privește implementare programului de guvernare", a completat acesta.

Darius Vâlcov a mai precizat și că modelele luate pentru realizarea programului de guvernare au fost programele utilizate în Irlanda și Danemarca, precum și faptul că a avut un rol esențial în conceperea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.