Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Darius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Inquam Photos / George Calin
valcov

Fosta eminență cenușie a Guvernului, Darius Vâlcov, intră în focuri pentru că are termen la Înalta Curte de Casați și Justiție, în dosarul în care a fost condamnat la 8 ani de închisoare, în primă instană.

Citește și: Rareș Bogdan amenință cu DEMISIA din PNL: intru în CONFLICT DIRECT cu conducerea partidului

La termenul ultimul termen al procesului, procurorul DNA a cerut instanţei să solicite Direcţiei toate înregistrările făcute de procurorul de anchetă în timpul audierilor din acest dosar, tocmai pentru a demonta susţinerile avocatului lui Darius Vâlcov, potrivit cărora clientul său ar fi încercat să facă o înţelegere cu procurorii, care până la urmă nu ar mai fi avut loc.

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat, în 8 februarie 2018, de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la opt ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani, fiind vorba despre mai multe licitaţii de lucrări pentru apă şi canalizare.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit patru ani pentru trafic de influenţă, şase ani pentru spălare de bani, doi ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de opt ani.

Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

În acelaşi dosar, Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, a fost condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare, iar Lucian Petruţ Şuşală, fost şofer al lui Darius Vâlcov, a primit doi ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de cinci ani.

De asemenea, Petre Bogdan Timofte a fost condamnat la trei ani cu executare, iar Constantin Tomescu a primit trei ani şi şase luni cu executare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.