Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dart Group înregistrează o creștere a cererii după prăbușirea lui Thomas Cook

Daily Express
Thomas Cook

Dart Group, proprietarul companiei aeriene britanice și al operatorului turistic Jet2, și-a majorat profitul vineri, deoarece a crescut numărul de pasageri în urma prăbușirii fostului rival Thomas Cook luna trecută, generând o creştere a acțiunilor sale de aproape 12%, transmite Reuters preluat de mediafax.

Dart, care administrează compania de pachete de vacanță Jet2holidays, a declarat că a înregistrat o creşetere a rezervărilor în extra-sezon bazată pe cererea puternică pentru pachete de vacanţă sau doar pentru zboruri.

Thomas Cook, cea mai veche companie de turism din lume, ale cărei magazine au fost o caracteristică a centrelor orașelor britanice de generații, s-a prăbușit luna trecută, blocând zeci de mii de pasageri, în timp ce afacerea sa din Marea Britanie a intrat în lichidare.

Dart, care conduce a treia cea mai mare companie aeriană din Marea Britanie în ceea ce privește numărul de pasageri, în spatele easyJet și British Airways, a declarat că va continua să evalueze impactul pe care colapsul Thomas Cook îl va avea asupra activității sale în următoarele luni.

Acțiunile Dart au fost cu 11,9% mai mari.

„Modelul de afaceri integrat al Dart a fost bine dovedit și vedem că firma este câștigătoare în industria LT (călătorii în timpul liber)”, au spus analiștii Stifel. „Următorii doi ani s-ar putea dovedi a fi o perioadă de reper pentru grup”, au adăugat aceştia.

Grupul turistic european TUI a declarat că își va consolida portofoliul turistic pentru turiștii germani și va atrage 500.000 de noi clienți germani anul viitor, deoarece oferă parteneriate agențiilor de turism afiliate la Thomas Cook.

Acțiunile TUI și ale proprietarului British Airways International Consolidated Airlines au crescut cu peste 3%.

Dart, la fel ca și colegii săi, a declarat pe de altă parte, încetiniri are profitului din cauza creșterii costurilor combustibililor, carbonului și ale altor taxe de exploatare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.