Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Daruri sfinte de la Muntele Athos pentru pacienții Spitalului Sfântul Sava

Spitalul Sfantul Sava
Alina Ion Ștefan Nuțescu

Starețul Schitului Românesc de pe Muntele Athos, Ștefan Nuțescu, a vizitat Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon, Ilfov. A adus cu el daruri sfinte și le-a împărțit fiecăruia dintre pacienții care se află internați pentru recuperare medicală, după accidente grave sau intervenții chirurgicale dificile.

Părintele Stareț al Schitului Lacu de pe Muntele Athos și-a făcut un obicei din a vizita acest spital, unde se recuperează și mulți tineri, victime ale unor accidente rutiere sau de muncă.

”Părintele vine periodic la noi și ne vizitează toți pacienții. Merge din salon în salon și oferă mângâiere sufletească și încurajări fiecărui pacient în parte. Stă la noi cu orele, binecuvântează pacienții și angajații Spitalului Sfântul Sava și le oferă daruri sfinte. Suntem deosebit de bucuroși de fiecare vizită a dumisale, care ne oferă o stare extraordinar de frumoasă, optimistă, luminoasă și îl așteptăm mereu cu emoție și dragoste”, spune managerul Spitalului Sfântul Sava, Alina Ion.

Spitalul Sfântul Sava din Pantelimon Ilfov acordă importanță deosebită spiritualității, considerând că pacienții săi au nevoie să-l simtă pe Dumnezeu aproape, în efortul lor extraordinar de a se reface.

Recuperarea medicală după accidente vascular cerebrale, după infarcturi ori după accidente grave și operații grele presupune atât pricepere, din partea terapeuților, dar și o puternică voință din partea pacienților.

”Nu am putea face minunile pe care le facem

, repunând pe picioare oameni cărora nu li se mai dă nicio șansă, fără ajutorul lui Dumnezeu! Avem cei mai buni medici, cei mai pricepuți kinetoterapeuți și fizioterapeuți, cele mai performante și inovative echipamente medicale, dar am convingerea că și Dumnezeu ne dă o mână de ajutor!”, conchide managerul Spitalului Sfântul Sava.

Părintele Ștefan Nuțescu este stareț de 33 de ani al Schitului Românesc Lacu de pe Muntele Athos.

Schitul Lacu a fost menționat pentru prima oară documentar la începutul secolului al XVIII-lea. Biserica veche, înălțată în 1760, a fost rezidită din temelie, între anii 1900-1904. La începutul secolului al XIX-lea, în Schitul Lacu funcționau peste treizeci de chilii, cu aproape o sută de călugări. Astăzi, în schit funcționează treisprezece chilii, în care trăiesc aproape cincizeci de călugări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.